Такий фрукт як авокадо отримав популярність в нашій країні недавно і навіть зараз, коли його можна купити практично в будь-якому магазині багато хто просто не знають, що з нього можна приготувати. Для початку варто сказати, що авокадо дуже корисний, він містить значну кількість мікро - і макроелементів, вітамінів, а жири, що входять до його складу є легкозасвоюваними і корисними.
Особливу увагу на нього варто звернути вегетаріанцям, а також людям, які піклуються про своє здоров'я і не вживає м'яса. Саме авокадо служить відмінним замінником яєць і м'яса в різних стравах. Він володіє легким горіховим смаком і чудово доповнює будь-які інші продукти. Варіантів застосування авокадо безліч: його можна їсти як окремий фрукт, використовувати при приготуванні бутербродів і закусок, додавати в суші або в супи. Але, мабуть, найбільш часто авокадо можна зустріти в різних салатах, і ми поділимося з вами рецептами деяких з них.
Салат з авокадо і морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати святковий і при цьому корисне блюдо, то смачний салат з авокадо і морепродуктів доведеться вельми до речі.
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; креветки - 200 г; кальмари консервовані - 1/2 банки; огірок - 1 шт.; маслини - 5-8 шт (можна і більше, якщо любите); майонез. Приготування Авокадо очистіть від шкіри, видалити кістки і наріжте кубиками. Огірки і кальмари теж поріжте. Креветки відварити, а потім подрібніть. Маслини поріжте кільцями.
Перемішайте всі інгредієнти і заправити майонезом. Смачний і простий салат з авокадо готовий.
Овочевий салат з авокадо
Як ми вже говорили, авокадо є відмінним замінником м'яса і яєць, тому він просто незамінний під час посту, дієт або для вегетаріанців, так як робить овочевий салат більш поживним і ситним. Так що якщо вам потрібен легкий і корисний вечеря або обід, ми розповімо, як приготувати салат з авокадо і овочів.
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; помідор - 2 шт.; червоний цибуля - пол головки; часник - 1 зубчик; рукола - 1 пучок; гострий перець - 1 стручок; фісташки - жменя; оливкова олія; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Авокадо чистимо і ріжемо на шматочки. Помідори і болгарський перець теж ріжемо довільно. Гострий перець очищаємо від насіння і разом з часником і дрібно нарізаємо. Цибулю - кільцями. Тепер в салатниці перемішуємо інгредієнти, приправляємо їх лимонним соком, маслом і при бажанні солимо.
Фісташки смажені ріжемо (не дуже дрібно), посипаємо ними нашу страву, і насолоджуємося дієтичним салатом з авокадо.
Салат з авокадо з яйцем
Наступний рецепт салату цікавий не тільки швидкістю приготування, але також тим, що його можна їсти окремо або ж використовувати в якості пасти для бутерброда.
Інгредієнти: авокадо - половинка; яйця - 4 шт.; майонез - 1 ст. ложка; йогурт (несолодкий) - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; винний оцет - 2 ч. ложки; хліб - 2 шматочки; сіль, чорний перець. Приготування Яйця відваріть і відокремте жовтки від білків. Розімніть жовтки виделкою. Потім візьміть половинку авокадо, наріжте шматочками і додати до жовтків. Знову розімніть всі разом виделкою і додати майонез з йогуртом. Перемішайте, приправте винним оцтом, сіллю і перцем. Часник видавити в часничниці і з'єднайте з сумішшю з авокадо.
Тепер наріжте дрібними кубиками білки й перемішайте з сумішшю з авокадо і жовтків. У вас вийде легкий салат з авокадо, який можна їсти окремо, а можна змастити їм шматочки хліба і насолоджуватися незвичайним бутербродом.
Салат з авокадо і рибою
Ще однією прикрасою святкового столу стане салат з авокадо і червоною рибою.
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; червона риба солона і відварна - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія; червона ікра. Приготування Рибу, авокадо і перець наріжте кубиками і заправте оливковою олією. Готовий салат розкладіть в креманки, зверху покладіть по ложці ікри. Вийде дуже смачно і красиво.