Легкий, повітряний, надзвичайно смачний салат «Цезар» прийшов до нас з Америки, де він відомий і любимо так само, як у нас «Олів'є». Сьогодні він популярний у всіх ресторанах нітрохи не менше, ніж на своїй батьківщині. Багато святкування не обходяться без «Цезаря» в силу його низькокалорійності і корисності. М'ясо для салату краще відбирати нежирне, ідеально підійде куряча грудка. Дуже багато в цьому салаті залежить від соусу, який можна приготувати самому, так і придбати в магазині. Сьогодні соус роблять і з анчоусами, і з грибами, і просто перемішують майонез з соєвим соусом. Орієнтуйтеся на власний смак і уподобання. Подавати до столу «Цезар» необхідно відразу після приготування, так як сухарики, що містяться в рецепті, можуть розмокнути від соусу-заправки.
Класичний «Цезар»
Рецепт з куркою уже прижився в нашій кухні, а класичний «Цезар» насправді досить простий. У ньому немає ні м'яса, ні риби. За рахунок цього салат відрізняється легкістю і низкокалорийностью.
Інгредієнти: яйця відварні - 1 шт.; листя салату - 2-3 шт.; білий хліб - 3-4 шматочка; соєвий соус - 30 г; лимонний сік - 2-3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; гірчиця - 1 ст. ложка; сир пармезан - 50 р. Приготування В першу чергу необхідно приготувати соус для салату «Цезар». Яйце опустити в окріп і варити не більше 1 хвилини. У мисці змішати яйце, гірчицю, додати оливкову олію. Потім додати лимонний сік і трохи соєвого соусу. Ретельно перемішати до отримання кремоподібній маси.
М'якуш білого хліба порізати на кубики і відправити подсушиваться в духовку, щоб вийшли сухарики золотистого кольору. Листя салату порвати руками на великі шматочки.
Приступаємо до збірки салату. Змастити салатницю розчавленим часником, викласти салатні листя, насипати сухарики і добре полити приготованим соусом. Зверху посипати салат натертим пармезаном і відразу подавати до столу. Як бачите, рецепт приготування класичного «Цезаря» дуже простий.
«Цезар» з куркою і майонезом
Якщо ви хочете подати до столу більш ситний салат і часу на приготування у вас не так багато, то можете приготувати салат «Цезар» з куркою включивши в рецепт відварену грудинку - близько 05 кг і замість соусу заправити страву майонезом.
«Цезар» з копченою куркою
Рецепт приготування цього «Цезаря» повторює класичний «Цезар», тільки до інгредієнтів необхідно додати порізану кубиками копчену курку.
«Цезар» з куркою і помідорами
Сьогодні рецептів «Цезаря» величезна безліч, один з них - «Цезар» з куркою і помідорами. Яскраві соковиті помідори додадуть салату кольору та свіжості.
Інгредієнти: куряча грудка - 05 кг; яйця варені - 2 шт.; листя салату - 1 пучок; сухарики - 1 упаковка; помідори черрі - 025 кг; сир - 50 г; соус - за смаком. Приготування На блюдо гіркою викласти листя салату. Краще порвати руками. Полити зверху соусом. В якості соусу ви можете використовувати «Цезар» будь-якої торгової марки або приготувати його самостійно. Після цього викласти сухарики, відварну курячу грудку порізану
шматочками, знову полити соусом. Повторити салатні листя, сухарики, курку, потім сир кубиками і знову полити соусом. Прикрасити помідорками черрі і яйцями, зверху засипати тертим сиром.
«Цезар» з куркою і грибами
Якщо у вас є гриби чи ви є їхнім палким прихильником, то приготувати салат «Цезар» з куркою і грибами також можливо. Все, що вам потрібно включити інгредієнти відварені печериці. Найкраще гриби будуть поєднуватися в рецепті «Цезар» з куркою і помідорами.
Як бачите, рецепт класичного «Цезаря» зазнав чимало змін і ви самі можете спробувати внести коректування і створити свій власний «Цезар».