Якщо ви не їсте м'ясо або просто любите овочі і хочете приготувати щось незвичайне і смачне з них, то рецепти овочевого торта, як раз для вас. В цьому блюді поєднуються самі різні овочі по вашому смаку, і готується він без особливих проблем.
Овочевий торт чудово підійде не тільки для сімейної вечері, але і для святкового столу, оскільки готове блюдо виходить дуже красивим і апетитним.
Овочевий торт - рецепт
Отже, ми розповімо вам, як приготувати овочевий торт із стандартного набору продуктів, який використовується найчастіше. Але не бійтеся експериментувати і додавати або замінювати якісь інгредієнти на ваш розсуд.
Інгредієнти: картопля - 150 г; морква - 150 г; огірки свіжі - 150 г; яйця - 3 шт.; майонез - 400 г; сир твердий - 100 г; желатин - 3 ч. ложки; вода 130 мл; сіль, перець; зелень свіжа. Приготування Відваріть яйця, моркву і картоплю. Потім натріть їх, а також сир і огірки на тертці. Желатин залийте водою і розмішайте, щоб він повністю розчинився, а потім змішайте з майонезом. Тепер візьміть форму і починайте викладати свій торт. Перший шар - картопля, посоліть, поперчіть і змастіть майонезом з желатином. Наступний шар - морква, теж полийте сумішшю з желатину і майонезу. Третій шар - яйця, посолити, поперчити і теж змастити майонезом. Останній шар - огірки, додати сіль, перець, полити майонезом з желатином і зверху посипати сиром. Тепер готовий торт поставте в холодильник на три години, а коли дістанете - прикрасьте зеленню і пригощайте друзів.
Салат «Овочевий торт»
Одним з варіантів приготування овочевого торта є салат з однойменною назвою. Його головна відмінність від справжнього торта - відсутність желатину і більш неординарне поєднання інгредієнтів.
Інгредієнти: буряк велика - 1 шт.; морква велика - 1 шт.; картопля - 2-3 шт.; огірки солоні - 3-4 шт.; яблука - 3-4 шт.; яйця - 5-6 шт.; чорнослив і курага - 1-2 склянки; зелень. Приготування Для початку відваріть овочі та яйця, а курагу з чорносливом замочіть у воді. Тепер всі овочі та яблука натріть на тертці, з огірків обов'язково відіжміть рідина. У яйцях відокремити білки від жовтків і теж натріть. Курагу і чорнослив наріжте соломкою.
Тепер приступайте до викладання салату. Перший шар - буряк, потім моркву, картоплю, огірки, яблука, білки і останній шар - чорнослив і курага. Тепер потрібно зверху залити салат-торт майонезом і відправити в холодильник на 12 годин, щоб він просочився.
Перед тим, як ставити салат на стіл, змастіть верхній шар ще раз майонезом, посипте тертим жовтком і прикрасьте зеленню.