Простота приготування салату з консервованої печінки тріски заслуговує похвали, не кажучи вже про корисність її самої - багатою риб'ячим жиром, який тільки у тріски відкладається в печінці, тоді як в інших риб в м'язах. Коли-то печінка тріски вважалася делікатесом, і роздобути її було вкрай важко. Зараз купити консерви можна в будь-якому магазині і не треба чекати особливого свята, щоб приготувати салат з печінки. Сама по собі печінку досить жирний продукт і є в чистому вигляді її важко, але в салаті з додаванням цибулі, яєць, відвареної картоплі або інших продуктів, прекрасно поєднується.
Салат з печінки
Класичний салат з печінки тріски містить у собі яйця, зелений лук і, власне, саму печінку тріски. Всі інгредієнти дрібно нарізають, змішують і заправляють майонезом або спеціально приготованим соусом. Ми пропонуємо вам спробувати більш насичений рецепт салату з додаванням відварених овочів.
Інгредієнти: печінка тріски - 1 банка; морква - 200 г; картопля - 400 г; солоні огірки - 200 г; яйця варені - 4 шт.; сіль, майонез - до смаку. Приготування Картоплю і моркву відварити і очистити від шкірки. Картоплю нарізати дрібними кубиками, моркву і яйця натерти на тертці. Солоні або мариновані огірочки нарізати дрібними кубиками. Злити масло з консерви, печінка тріски викласти в миску і розім'яти виделкою. Додати до печінки нарізані картоплю, яйця, моркву й огірки, добре перемішати. При необхідності додати сіль і заправити салат майонезом.
Для заправки ви також можете змішати лимонний сік з кількома ложками олії з консерви, гірчицею, оливковою олією, сіллю і спеціями.
Салат з печінкою тріски шарами - рецепт
При приготування салату з печінки тріски допускається не змішувати продукти, а викладати їх шарами, наприклад, в порційні салатниці скляні. Потім змастити зверху майонезом, який ваші гості перемішають з інгредієнтами самостійно. Прикрасити салат ви можете натертими жовтками і зеленню. Таке оформлення салату з печінки буде виграшно виглядати на столі і не дасть салату потекти раніше часу.
Салат «Мімоза» з печінкою тріски
Салат «Мімоза» завжди виглядає святково на столі завдяки своєму зовнішньому вигляду. Рецептів «Мімози» існує декілька, але нижченаведений варіант салату з печінки тріски надзвичайно смачний і має ніжну консистенцію. Обов'язково використовуйте добре охолоджене масло при приготуванні, тоді воно буде легко натиратися на тертці.
Інгредієнти: печінка тріски - 2 банки; сир - 100 г; масло вершкове - 100 г; яйця відварені - 5 шт; цибуля - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Окремо натираємо на тертці варені білки і жовтки яєць. Зливаємо масло з банки з печінкою тріски і розминаємо її виделкою.
Сир і масло, попередньо добре охолоджене, натираємо на тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Потім викладаємо шарами на блюдо: білки, сир, печінка тріски, майонез, вершкове масло, цибулю, печінку тріски, майонез, жовтки. Готовий салат накриваємо і ставимо в холодильник на пару годин для просочення. Зверху салат можна прикрасити зеленню, маслинками або спробувати викласти гілочку мімози - тоді назва салату буде повністю відображатися в його оформленні.
Варто зазначити, що замість картоплі ви можете використати відварений рис і приготувати салат з печінки тріски з рисом. Для рецепту візьміть інгредієнти з розрахунку: на 1 банку печінки тріски 100 г відвареного рису, 2 яйця, 1 цибулина. Всі продукти, крім рису наріжте, змішайте і заправте сіллю і майонезом. І трескайте на здоров'я!