Салат з печінки курки - ситне і недороге блюдо, яке ідеально доповнить ваш вечерю або прикрасить святковий стіл.
Салат листковий з курячою печінкою
Інгредієнти: печінка куряча 80 г; картопля - 70 г; консервовані гриби - 50 г; морква - 40 г; яйця перепелині - 3 шт.; мариновані огірки - 60 г; майонез; сіль, перець. Приготування Курячу печінку і картоплю відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо кубиками. Гриби мариновані огірки ріжемо тонкою соломкою, а моркву натираємо на середній тертці.
На тарілку ставимо формувальне кільце і починаємо укладати наш листковий салат в наступній послідовності: печінка, картопля, огірок, морква, гриби. Кожен шар змащуємо невеликою кількістю майонезу, і злегка присипаємо сіллю і перцем. Зверху викладаємо 3 цілих, варених перепелиних яйця, і посипаємо зеленню. Готовий салат з курячої печінки, рецепт якого був описаний, можна додатково полити бальзамічним оцтом і соусом табаско.
Гарячий салат з курячою печінкою
Інгредієнти: рукола - 1 пучок; консервована квасоля - 1 банка; куряча печінка - 400 г; помідори черрі - 20 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; цибуля шалот - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу печінку вимиваємо і сушимо, трохи надрізаємо в товстих місцях і обсмажуємо 3 хвилини, приправивши сіллю і перцем.
Поки печінка смажиться, приготуємо заправку: необхідно розтерти один зубчик часнику в рослинній олії, сіллю і перцем. Отриманої заправкою поливаємо гілочки рукколи, тонко нарізану цибулю і помідори черрі, додаємо квасоля і підсмажену печінку. Доречно в цьому салаті буде виглядати і яйце пашот або яйце некруто. Приємного апетиту!