Вернуться назад Распечатать

Морквяний салат

Морквяний салат
Салат, приготовлений із свіжої моркви, дуже багатий вітамінами і мікроелементами. Його слід обов'язково готувати вдома як для дітей, так і для дорослих. Оскільки каротин, який міститься в моркві, жиророзчинний вітамін, то всі салати з морквою слід заправляти майонезом, олією або сметаною, щоб не втратити корисних властивостей. Як же приготувати корисний, багатий вітамінами морквяний салат? Давайте розглянемо з вами цікаві та перевірені рецепти.
Морквяний салат з часником
Пропонуємо вашій увазі дуже простенький, але смачний салатик. Особливо добре приготувати його взимку, коли морква є дуже доступним овочем.
Інгредієнти:

  • морква - 5 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • волоські горіхи;

  • сіль, перець - за смаком;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Отже, беремо моркву миємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо до неї видавлений через землянку часник і гарненько перемішуємо. Волоські горіхи ріжемо дрібними шматочками і додаємо в салат. Солимо, перчимо до смаку і заправляємо майонезом. Вітамінний салат з морквою і часником готовий!

    Рецепт морквяного салату
    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 200 г;

  • ізюм - 100 г;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Беремо моркву миємо, чистимо від шкірки, обдаємо окропом і натираємо на дрібній тертці. Потім висипаємо в каструльку родзинки, добре промиваємо під холодною водою, потім заливаємо гарячою і залишаємо на 20 хвилин розбухати. Тим часом волоські горіхи звільняємо від шкаралупи, обсмажуємо на сухій сковороді на слабкому вогні і рубаємо ножем на дрібні шматочки. Додаємо родзинки, волоські горіхи і цукор до тертої моркви, заправляємо сметаною, ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Перед подачею можете прикрасити салат половинками волоських горіхів, які можна попередньо вмочити в розтоплений шоколад. Для заправки можна використовувати майонез, рослинна олія, оливкова олія, йогурт або кефір. Все залежить тільки від вас!
    Морквяний салат з сиром
    Цей швидкий, але дуже смачний салат підійде як для святкового, так і для повсякденного столу. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
    Інгредієнти:

  • морква (середня) - 5 шт;

  • часник - 3 зубчики;

  • сир - 150 г;

  • сіль - за смаком;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Для того, щоб приготувати морквяно-сирний салат, беремо середню моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо до неї видавлений часник і ретельно перемішуємо. Сир тремо на крупній тертці і теж кладемо в наш салат. Солимо за смаком і заправляємо майонезом. Морквяний салат з майонезом готовий. Перед подачею на стіл, можете прикрасити його свіжою, дрібно посіченою зеленню.
    Морквяно-яблучний салат з редькою
    Інгредієнти:

  • морква - 300 г;

  • яблука - 100 г;

  • редька - 100 г;

  • сік апельсина - 30 г;

  • цукрова пудра - 1 ч. ложка;

  • кориця або імбир - за смаком.


  • Приготування
    Все дуже просто: натираємо очищені яблука, моркву і редьку на крупній тертці. Додаємо цукрову пудру, апельсиновий сік і корицю або імбир. Заправляємо або маслом або сметаною. Салат готовий!
    Капустяно-морквяний салат
    Інгредієнти:

  • морква - 300 г;

  • цвітна капуста - 200 г;

  • зелень петрушки - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло - для заправки;
  • Морквяний салат

  • оцет - 30 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Солимо, перчимо до смаку і додаємо дрібно посічену зелень петрушки, масло і оцет. Все ретельно перемішуємо. Кольорову капусту розбираємо по суцвіттям і відварюємо в трохи підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо капусту на тарілку гіркою, зверху кладемо моркву.