Салат, приготовлений із свіжої моркви, дуже багатий вітамінами і мікроелементами. Його слід обов'язково готувати вдома як для дітей, так і для дорослих. Оскільки каротин, який міститься в моркві, жиророзчинний вітамін, то всі салати з морквою слід заправляти майонезом, олією або сметаною, щоб не втратити корисних властивостей. Як же приготувати корисний, багатий вітамінами морквяний салат? Давайте розглянемо з вами цікаві та перевірені рецепти.
Морквяний салат з часником
Пропонуємо вашій увазі дуже простенький, але смачний салатик. Особливо добре приготувати його взимку, коли морква є дуже доступним овочем.
Інгредієнти: морква - 5 шт.; часник - 2 зубчики; волоські горіхи; сіль, перець - за смаком; майонез для заправки. Приготування Отже, беремо моркву миємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо до неї видавлений через землянку часник і гарненько перемішуємо. Волоські горіхи ріжемо дрібними шматочками і додаємо в салат. Солимо, перчимо до смаку і заправляємо майонезом. Вітамінний салат з морквою і часником готовий!
Рецепт морквяного салату
Інгредієнти: морква - 2 шт.; волоські горіхи - 200 г; ізюм - 100 г; сметана - 200 г; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Беремо моркву миємо, чистимо від шкірки, обдаємо окропом і натираємо на дрібній тертці. Потім висипаємо в каструльку родзинки, добре промиваємо під холодною водою, потім заливаємо гарячою і залишаємо на 20 хвилин розбухати. Тим часом волоські горіхи звільняємо від шкаралупи, обсмажуємо на сухій сковороді на слабкому вогні і рубаємо ножем на дрібні шматочки. Додаємо родзинки, волоські горіхи і цукор до тертої моркви, заправляємо сметаною, ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Перед подачею можете прикрасити салат половинками волоських горіхів, які можна попередньо вмочити в розтоплений шоколад. Для заправки можна використовувати майонез, рослинна олія, оливкова олія, йогурт або кефір. Все залежить тільки від вас!
Морквяний салат з сиром
Цей швидкий, але дуже смачний салат підійде як для святкового, так і для повсякденного столу. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти: морква (середня) - 5 шт; часник - 3 зубчики; сир - 150 г; сіль - за смаком; майонез для заправки. Приготування Для того, щоб приготувати морквяно-сирний салат, беремо середню моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо до неї видавлений часник і ретельно перемішуємо. Сир тремо на крупній тертці і теж кладемо в наш салат. Солимо за смаком і заправляємо майонезом. Морквяний салат з майонезом готовий. Перед подачею на стіл, можете прикрасити його свіжою, дрібно посіченою зеленню.
Морквяно-яблучний салат з редькою
Інгредієнти: морква - 300 г; яблука - 100 г; редька - 100 г; сік апельсина - 30 г; цукрова пудра - 1 ч. ложка; кориця або імбир - за смаком. Приготування Все дуже просто: натираємо очищені яблука, моркву і редьку на крупній тертці. Додаємо цукрову пудру, апельсиновий сік і корицю або імбир. Заправляємо або маслом або сметаною. Салат готовий!
Капустяно-морквяний салат
Інгредієнти: морква - 300 г; цвітна капуста - 200 г; зелень петрушки - 3 ст. ложки; рослинне масло - для заправки; оцет - 30 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Солимо, перчимо до смаку і додаємо дрібно посічену зелень петрушки, масло і оцет. Все ретельно перемішуємо. Кольорову капусту розбираємо по суцвіттям і відварюємо в трохи підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Викладаємо капусту на тарілку гіркою, зверху кладемо моркву.