href="/sites/default/files/calaty_s_pekinskoy_kapustoy_recepty.jpg">
Пекінська капуста, яка прийшла до нас з Піднебесної, останнім часом здобуває все більшу популярність у нашій країні. Її використовують для приготування різних страв: голубців, супів і борщів, але одним з найпоширеніших страв є салати з пекінською капустою, про рецепти яких ми сьогодні і поговоримо.
Такі салати виходять не тільки смачними і легкими, але і корисними, завдяки властивостям пекінської капусти, яка містить більше вітаміну С і білка, ніж білокачанна, а також багата вітамінами, амінокислотами та мінеральними солями. Найбільш цінна пекінська капуста тим, що вона зберігає всі корисні властивості і вітаміни протягом зими, тому в осінньо-зимовий період вона просто незамінна.
Салат з пекінською капустою і куркою
Приготування салату з пекінської капусти і курки не відніме у вас багато часу, а натомість ви отримаєте прекрасний ситний і легкий обід, який сподобається всім вашим близьким.
Інгредієнти: пекінська капуста - 500 г; помідори - 2 шт.; куряче філе - 300 г; фета - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; чорний мелений перець. Приготування Куряче філе відваріть, остудіть і наріжте шматочками. Пекінську капусту потрібно помити і нарізати соломкою. Помідори теж помити і порізати. Цибулю очистити і дрібно нашаткувати. Фету нарізати шматочками. Потім всі інгредієнти перемішати, приправити перцем, солити не потрібно, так як фета і так досить солона. Залишити салат настоюватися хвилин на 15-20 і ваш легкий салат з пекінської капусти, курки і фети готовий. При бажанні його можна заправити ложкою сметани або майонезу.
Крабовий салат з пекінської капустою
Пекінську капусту можна використовувати також для того, щоб урізноманітнити класичний крабовий салат і таким чином, надати йому новий смак.
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; консервована кукурудза - 380 г; пекінська капуста - 1 качан; яйце - 5 шт.; огірок свіжий - 1 шт.; майонез - за смаком; зелень кропу і петрушки - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Яйця відваріть і наріжте невеликими кубиками. Крабові палички наріжте соломкою, огірок теж поріжте соломкою або кубиками. Кілька листів капусти відкладіть для оформлення страви, решта нашаткуйте соломкою. Кукурудзу пересипте в сито і дайте стекти. Перемішайте всі інгредієнти, заправте салат майонезом, посоліть і викладіть на блюдо, на листя капусти, прикрасивши зверху декількома гілочками петрушки і кропу.
Салат з креветками і пекінською капустою
Ми вже говорили про корисні властивості пекінської капусти та виготовлених з неї страв, але салат з цієї капусти може бути не тільки корисним, але і оригінальним святковим блюдом, якщо додати в нього креветки і маслини.
Інгредієнти: пекінська капуста - 1/2 качана; креветки - 300 г; листя салату - півпучка; помідори - 2 шт.; яйця - 2 шт.; зелена цибуля, петрушка; маслини - 5 шт.; сіль; лимон - половинка; оливкова олія - 3-4 ст. ложки. Приготування Креветки проваріть і очистіть. Пекінську капусту промийте і обсушіть паперовим рушником. Яйця відваріть і розріжте на четвертинки. Капусту, зелену цибулю і петрушку наріжте. Помідори наріжте шматочками, а маслини-кільцями. Вичавіть сік половини лимона і змішайте його з оливковою олією. Капусту, зелену цибулю, креветки, яйця і помідори змішайте. Заправте оливковою олією, змішаним з лимонним соком і викладіть на тарілки на листя салату. Зверху посипте кільцями маслин і рубаною петрушкою. Ваш смачний салат з пекінською капустою і креветками готовий, можна пригощати гостей.