Салат "Венеція" - дуже незвичайне, смачне і апетитне блюдо. Приготувавши його на яке-небудь торжество, ви здивуєте всіх гостей і порадуєте їх вишуканою стравою. Рецепт приготування салату Венеція відомий в декількох варіаціях. Отже, ми пропонуємо вам різноманітні рецепти цієї страви, а вам залишається тільки вибрати підходящий.
Салат "Венеція" з ананасом
Інгредієнти: куряче м'ясо - 200 г; огірки - 200 г; консервований ананас - 100 г; чорнослив - 100 г; капуста - 100 г; сіль - за смаком; майонез для заправки. Приготування Отже, куряче м'ясо заздалегідь відварюємо і даємо йому гарненько охолонути, не дістаючи з бульйону. Тоді воно у вас вийде дуже соковитим і ніжним. Беремо чорнослив, заливаємо окропом і залишаємо його на 15 хвилин. Потім куряче м'ясо, огірки і ананаси ріжемо кубиками, а капусту дрібно шаткуємо. Чорнослив дістаємо з води, гарненько промиваємо, висушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Потім перекладаємо всі інгредієнти в салатник, додаємо за смаком сіль, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Подаємо салат до столу, попередньо охолодивши в холодильнику і прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Листковий салат "Венеція" з чорносливом
Ось ще один незвичайний і смачний рецепт приготування салату "Венеція" з чорносливом, який з легкістю різноманітить вже набридле меню святкового столу. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!
Інгредієнти: куряче м'ясо - 400 г; огірок - 200 г; чорнослив - 200 г; печериці - 300 г; сир - 200 г; картопля - 3 шт.; яйця - 3 шт.; майонез - за смаком. Приготування Заздалегідь в підсоленій воді відварюємо куряче м'ясо, остуджуємо, відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими кубиками. Яйця і картоплю теж варимо і даємо їм повністю охолонути. Потім очищаємо картоплю ріжемо кубиками, а яйця, тремо на дрібній тертці. Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо набухати на 15 хвилин. Потім гарненько промиваємо його, обсушуємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Печериці миємо, чистимо, ріжемо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі. Огірок і сир тремо на крупну тертку. Коли всі підготовлені продукти, приступаємо до приготування самого салату. Беремо красиве блюдо і починаємо пошарово викладати всі інгредієнти. Спочатку дрібно порізаний чорнослив, потім варене куряче м'ясо, яке зверху гарненько промазуємо майонезом. Далі кладемо гриби, яйця і знову змащуємо майонезом. Потім посипаємо тертим сиром і зверху огірком. Прикрашаємо салат сіточкою з майонезу. Це блюдо можна подати на великій тарілці, а можна приготувати порційно в прозорих невеликих креманках або фужерах.
Салат "Венеція" з копченою куркою
Інгредієнти: кукурудза консервована - 200 г; копчена курка - 200 г; огірок - 100 г; морква - 1 шт.; сир - 150 г; спеції майонез - за смаком. Приготування Беремо філе копченої курки і ріжемо тонкою соломкою. Сир і моркву окремо натираємо на крупній тертці.
Огірок миємо й ріжемо соломкою, а з консервованої кукурудзи зливаємо сік. Всі інгредієнти кладемо в салатник, солимо, перчимо до смаку, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.
Ось ми і розглянули з вами як приготувати салат "Венеція". Як бачите, всі описані варіанти приготування абсолютно різні. Який рецепт вважати основним і справжнім - точно ніхто не підкаже, у всіх він індивідуальний. А в багатьох ресторанах салат Венеція взагалі вважається експериментом тільки шеф-кухаря. Самий відомий рецепт цього салату, звичайно, з куркою і чорносливом. А який саме приготувати вам - вирішуйте самі. Приємного апетиту!