Редька - овоч, який містить дуже багато води і дуже мало жиру. Головна користь в редьці - значний вміст мінеральних солей, які допомагають правильному обміну речовин. Редька добре стимулює виділення шлункового соку і завдяки горьковатому смаком покращує апетит! Вона буває різної форми (кругла, довга, овальна) і кольору (чорна, зелена, сіра, біла). З неї часто готують салати, смак яких залежить від контрасту солодкого і гіркого. Сьогодні ми з вами розглянемо рецепти салатів, приготовлених з білої редьки.
Салат з редькою і яблуком
Інгредієнти: редька - 200 г; яблука - 200 г; рослинна олія - 50 мл; цукор - за смаком. Приготування Редьку миємо, чистимо і кладемо на 15 хвилин у холодну воду, щоб з неї зійшла зайва гіркота. Потім натираємо на крупній тертці очищене яблуко і редьку, додаємо трохи цукру за смаком і заправляємо олією. Смачний салат з редьки готовий!
Салат з редьки з огірком
Інгредієнти: редька - 300 г; огірки свіжі - 100 г; рослинна олія - 50 мл; зелена цибуля - 100 р; зелень кропу для прикраси; сіль - за смаком. Приготування Редьку чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо порізані соломкою огірки і дрібно нашатковану цибулю. Заправляємо салат рослинною олією, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо зеленню кропу.
Салат з редьки і буряків
Інгредієнти: редька - 300 г; молода буряк - 100 р; яблучний сік - 100 мл; цукор, мед - за смаком. Приготування Редьку миємо, чистимо і замочуємо на 10 хвилин у холодній воді. Потім трьом її на крупній тертці разом з очищеною буряком. Додаємо яблучний сік, добре перемішуємо і заправляємо цукром або медом за смаком. Простий салат з редьки готовий!
Салат з білої редьки з сиром
Інгредієнти: біла редька - 1 шт.; сир твердих сортів - 100 г; часник - 6 зубчиків; майонез - 100 мл; зелень - 100 р. Приготування Редьку гарненько миємо й чистимо. Часник видавлюємо через часникодавку. Редьку і сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до них чесок і гарненько перемішуємо. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Додаємо в салат, заправляємо майонезом, перемішуємо і подаємо до столу.
Овочевий салат з редькою
Інгредієнти: редька - 300 г; морква - 100 г; цибуля ріпчаста - 100 г; картопля - 100 г; рослинна олія - 50 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю і моркву чистимо і нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву соломкою. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору на рослинній олії. Картоплю відварюємо в мундирі, охолодити, очищаємо і ріжемо кубиками. У салатнику змішати терту на крупній тертці редьку, картоплю, цибулю та моркву. Все добре перемішуємо і заправляємо спеціями. Заправляємо салат з редьки з картоплею рослинним маслом і подаємо до столу.
Салат з редьки й ріпи з родзинками
Інгредієнти: редька - 300 г; ріпа - 50 г; рослинна олія - 50 мл; мед - 1 ст. ложка; родзинки - 50 г цибуля ріпчаста - 50 р. Приготування Редьку очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпу теж чистимо і дрібно ріжемо. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і нарізаємо півкільцями. Родзинки промиваємо і заливаємо на 10 хвилин окропом. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, поливаємо медом і заправляємо рослинною олією.
Салат з редьки з кукурудзою Інгредієнти: редька - 300 г; цибуля ріпчаста червоний - 100 г; кукурудза консервована - 100 г; яблучний оцет - 30 мл; рослинна олія - 50 мл Приготування Редьку тремо на тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а кукурудзу відкидаємо на друшляк. Перекладаємо все в салатник, додаємо оцет, рослинне масло і гарненько перемішуємо.