Вернуться назад Распечатать

Салат з яловичого мови - рецепт

Салат з яловичого язика - рецепт
Мова здавна вважається вишуканим делікатесом. Його використовують для приготування гарячих основних страв і холодцю, однак, найбільш смачний мову в салатах. Найчастіше для приготування страв використовують язика, рідше - свинячий. Готують його так: спочатку відварюють протягом 3-4 годин, потім занурюють у крижану воду (відразу після приготування), щоб легко відокремити покривні плівки, а після нарізають і готують смачний салат з яловичого язика.

Легкий салат з язиком


Цей салат неспроста отримав свою назву. Крім легкість приготування, такий салат легко їсти, він не викликає тяжкості після трапези і відмінно підійде тим, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти:

  • язик відварний - 200 г;

  • печериці консервовані - 50 г;

  • твердий сир - 50 г;

  • помідор - 1шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • маслини, оливки - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Мова нарізаємо брусочками, помідори, перець і гриби - кубиками, сир натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо оливковою салом і соком лимона, посипаємо сіллю і перцем. Такий простий салат з яловичого язика можна прикрасити також просто: гілочками петрушки, оливками і маслинами. За бажанням в салат можна додати ріпчасту цибулю, попередньо замаринований в лимонному соці.

    Салат «Олів'є» з яловичим язиком


    Відмінна заміна традиційного і наскучившему салату «Олів'є», яка підійде до келиха шампанського, і не тільки в новорічну ніч.
    Інгредієнти:

  • язик відварний - 1 шт.;

  • огірок свіжий - 2 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • горошок консервований - 1 банка;

  • яйця - 5 шт.;

  • кріп - 1/2 пучка;

  • часник - 5 зубчиків;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Перед тим, як робити салат з язика, маринуємо огірки: кожен розрізаємо на 4 частини, укладаємо в банку разом з кропом і 4 зубчиками часнику і заливаємо розсолом (3 ст. ложки солі на 1 літр кип'яченої води). Огірки залишаємо в маринаді на 3 години.
    Картоплю і яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином поступаємо з язиком і огірками. Всі інгредієнти, включаючи горошок, змішуємо в глибокій посуді і заправляємо соусом з майонезу і роздавленого зубчики часнику. Салат з відвареного яловичого язика залишаємо в холодильнику на 1 годину, а перед подачею посипаємо улюбленої подрібненою зеленню.

    М'ясний салат з яловичим язиком


    Для тих, хто не вважає калорій пропонуємо приготувати смачний салат з м'ясного асорті. М'ясні інгредієнти можна змінювати в залежності від індивідуальних уподобань.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 300 г;

  • яловичий язик - 100;

  • куряче філе - 100 г;

  • шинка - 100 г;

  • болгарський перець - 1шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • корнішони - 6-7 шт.;

  • майонез, гірчиця - для заправки.


  • Приготування
    Яловичину і куряче філе відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо соломкою,
    Салат з яловичого язика - рецепт
    аналогічно шинки і яловичого язика. Болгарський перець і корнішони нарізаємо брусочками, а ріпчасту цибулю - кільцями і маринуємо в суміші води, оцту і цукру (2:2:1) 15-20 хвилин. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо сумішшю майонезу і гірчиці (співвідношення - за смаком). Готовий салат залишаємо в холодильнику на 1 годину і традиційно прикрашаємо гілочками улюбленої зелені перед подачею.
    За бажанням гірчично-майонезну заправку можна замінити більш ніжним варіантом з суміші сметани і йогурту з додаванням лимонного соку і подрібненої зелені. Приємного апетиту!