У холодну зимову пору завжди в пошані свіжі овочі: буряк, морква, капуста, але деякі з зиязиках овочів чомусь незаслужено забуті. Ось, наприклад, редька - невичерпне джерело мінеральних солей і вітамінів, добре піде в якості доповнення до ситного м'ясного салату з улюбленим гарніром. Давайте розглянемо, як зробити пікантний салат з редьки з різним видом м'яса.
Салат з редьки з куркою
Інгредієнти: редька біла - 200 г; куряча грудка - 100 г; твердий сир - 50 г; волоські горіхи - 20 г; сметана - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Курячу грудку відварюємо і розбиваємо на волокна. Сир натираємо на крупній тертці, редьку нарізаємо тонкою соломкою і замочуємо в холодній воді на 15 хвилин, потім воду зливаємо, а редьку віджимаємо (таким чином ми позбавимося від зайвої гіркоти). Нарізані інгредієнти можна змішати і заправити, а можна зробити листковий салат з редькою, промазав по черзі всі верстви сметаною.
Салат з редькою і язиком
Збалансований салат з редькою і язиком гарантовано порадує вас своїм тонким, гоструватим смаком.
Інгредієнти: редька - 1 шт.; язик яловичий - 200 г; цибуля червоний - 1/2 шт.; петрушка - 1 пучок; томати черрі - 100 г; сіль, перець, кунжутне масло. Приготування Редьку натираємо на крупній тертці, солимо, даємо постояти 20 хвилин і віджимаємо вийшов сік. Яловичий язик миємо, чистимо і відварюємо, нарізаємо тонкою соломкою. Половину цибулини нарізаємо тонкими півкільцями, з'єднуємо з язиком, редькою і нашаткованої петрушкою. Готовий салат заправляємо кунжутним або оливковою олією, солимо, перчимо і прикрашаємо четвертинками помідорів черрі.
Салат з редьки з шинкою
Такий салат зручно брати з собою на роботу і в дорогу, загорнувши в тортилью або лаваш.
Інгредієнти: горох - 120 г; зелена редька - 1 шт.; зелена цибуля - 1/2 пучка; шинка - 100 р. Для заправки:
оливкова олія; бальзамічний оцет; сіль, перець. Приготування Редьку нарізаємо тонкими скибочками за допомогою овочечистки, замочуємо на 20 хвилин. Тим часом на сковороді злегка обсмажуємо горох і шинку. У великій мисці з'єднуємо всі інгредієнти нашого салату, включаючи подрібнену зелену цибулю, і заправляємо сумішшю оливкової олії з бальзамічним оцтом (співвідношення 2:1), сіллю і перцем. Готовий салат викладаємо на сандвіч або лаваш, або їмо окремо. Такий салат з редьки можна приготувати і з ковбасою, замінивши шинку пепероні або домашніми сосисками.
Салат з редькою і яловичиною
Тайський салат з червоною редькою і яловичиною - легка, приємна закуска, яка послужить хорошим аперитивом майбутньої трапези.
Інгредієнти: яловичий стейк - 500 г; червона редька (редиска) - 200 г; м'ята - 1/2 пучка; петрушка - 1/2 пучка; листя салату латук - 8 шт. Для маринаду:
перець чилі - 1 стручок; часник - 1 зубчик; імбир подрібнений - 2 ч. ложки. Для заправки:
сік лайма - 15 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Нарізаний перець чилі (без насіння), подрібнений часник і імбир втираємо в стейк разом з сіллю і перцем, залишаємо маринуватися на 1 годину. Тим часом в окремому посуді змішуємо заправку з соку лайма, соєвого соусу і цукру (за смаком можна додати сіль). Редьку нарізами за допомогою овочечистки, петрушку і м'яту крупно ріжемо або рвемо руками. Замаринований стейк обсмажуємо до золотавої скоринки і нарізаємо соломкою, товщиною в 1 сантиметр. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо, викладаємо м'ясний салат з редькою на листя латуку і їмо з апетитом!