Вернуться назад Распечатать

Салат з редьки з м'ясом

Салат з редьки з м'ясом
У холодну зимову пору завжди в пошані свіжі овочі: буряк, морква, капуста, але деякі з зиязиках овочів чомусь незаслужено забуті. Ось, наприклад, редька - невичерпне джерело мінеральних солей і вітамінів, добре піде в якості доповнення до ситного м'ясного салату з улюбленим гарніром. Давайте розглянемо, як зробити пікантний салат з редьки з різним видом м'яса.

Салат з редьки з куркою


Інгредієнти:

  • редька біла - 200 г;

  • куряча грудка - 100 г;

  • твердий сир - 50 г;

  • волоські горіхи - 20 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо і розбиваємо на волокна. Сир натираємо на крупній тертці, редьку нарізаємо тонкою соломкою і замочуємо в холодній воді на 15 хвилин, потім воду зливаємо, а редьку віджимаємо (таким чином ми позбавимося від зайвої гіркоти). Нарізані інгредієнти можна змішати і заправити, а можна зробити листковий салат з редькою, промазав по черзі всі верстви сметаною.

    Салат з редькою і язиком


    Збалансований салат з редькою і язиком гарантовано порадує вас своїм тонким, гоструватим смаком.
    Інгредієнти:

  • редька - 1 шт.;

  • язик яловичий - 200 г;

  • цибуля червоний - 1/2 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • томати черрі - 100 г;

  • сіль, перець, кунжутне масло.


  • Приготування
    Редьку натираємо на крупній тертці, солимо, даємо постояти 20 хвилин і віджимаємо вийшов сік. Яловичий язик миємо, чистимо і відварюємо, нарізаємо тонкою соломкою. Половину цибулини нарізаємо тонкими півкільцями, з'єднуємо з язиком, редькою і нашаткованої петрушкою. Готовий салат заправляємо кунжутним або оливковою олією, солимо, перчимо і прикрашаємо четвертинками помідорів черрі.

    Салат з редьки з шинкою


    Такий салат зручно брати з собою на роботу і в дорогу, загорнувши в тортилью або лаваш.
    Інгредієнти:

  • горох - 120 г;

  • зелена редька - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1/2 пучка;

  • шинка - 100 р.


  • Для заправки:

  • оливкова олія;

  • бальзамічний оцет;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Редьку нарізаємо тонкими скибочками за допомогою овочечистки, замочуємо на 20 хвилин. Тим часом на сковороді злегка обсмажуємо горох і шинку. У великій мисці з'єднуємо всі інгредієнти нашого салату, включаючи подрібнену зелену цибулю, і заправляємо сумішшю оливкової олії з бальзамічним оцтом (співвідношення 2:1), сіллю і перцем. Готовий салат викладаємо на сандвіч або лаваш, або їмо окремо. Такий салат з редьки можна приготувати і з ковбасою, замінивши шинку пепероні або домашніми сосисками.

    Салат з редькою і яловичиною


    Тайський салат з червоною редькою і яловичиною - легка, приємна закуска, яка послужить хорошим аперитивом майбутньої трапези.
    Інгредієнти:

  • яловичий стейк - 500 г;

  • червона редька (редиска) - 200 г;

  • м'ята - 1/2 пучка;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • листя салату латук - 8 шт.


  • Для маринаду:

  • перець чилі - 1 стручок;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир подрібнений - 2 ч. ложки.


  • Для заправки:

  • сік лайма - 15 ст. ложки;
  • Салат з редьки з м'ясом

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Нарізаний перець чилі (без насіння), подрібнений часник і імбир втираємо в стейк разом з сіллю і перцем, залишаємо маринуватися на 1 годину. Тим часом в окремому посуді змішуємо заправку з соку лайма, соєвого соусу і цукру (за смаком можна додати сіль). Редьку нарізами за допомогою овочечистки, петрушку і м'яту крупно ріжемо або рвемо руками. Замаринований стейк обсмажуємо до золотавої скоринки і нарізаємо соломкою, товщиною в 1 сантиметр. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо, викладаємо м'ясний салат з редькою на листя латуку і їмо з апетитом!