Вернуться назад Распечатать

Салат зі свинячим язиком

Салат зі свинячим язиком
Іноді так хочеться приготувати яку-небудь смачне, корисне і поживне блюдо. Відмінним рішенням може стати салат зі свинячим язиком. Тому давайте розглянемо з вами кілька простих і чудових рецептів цієї закуски.

Рецепт салату зі свинячим язиком і огірком


Цей салат дуже простий у приготуванні, але при цьому вишуканий і незвичний на смак. Його можна робити на великому блюді, а можна розкласти по креманкам.
Інгредієнти:

  • огірок свіжий - 1 шт.;

  • мова свинячий відварна - 300 г;

  • сир плавлений - 50 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 300 г;

  • зелена цибуля, кріп, петрушка - за смаком;

  • сметана і гірчиця - для заправки;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування салату з язика беремо мову і відварюємо в злегка підсоленій воді протягом двох годин. За 15 хвилин до готовності додаємо цибулю, порізану на 3 частини, лавровий лист, солимо і перчимо за смаком.
    Потім акуратно виймаємо зварений язик, остуджуємо, знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою. Подрібнюємо зелень. Консервовані гриби нарізаємо пластинами або кубиками. Свіжий огірок ріжемо соломкою, а плавлений сир тремо на крупній тертці. Всі приготовані інгредієнти перекладаємо в салатник, додаємо сіль і перець. Заправляємо салат сметаною, змішаною з гірчицею, і все ретельно перемішуємо. Салат з язиком і огірком без майонезу готовий.

    Рецепт простого салату з свинячого язика


    Відварний язик сам по собі дуже смачний, і часто його подають до столу в якості самостійної закуски. Але таке блюдо можна урізноманітнити, просто додавши туди ще кілька інгредієнтів, і зараз ми з вами це зробимо. Цей салат дуже простий у приготуванні, він виходить ніжним і поживним.
    Інгредієнти:

  • свинячий язик відварний - 100 г;

  • свіжий огірок - 100 г;

  • сир твердих сортів - 50 г;

  • волоський горіх - 50 г;

  • майонез для заправки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Мова кладемо в каструлю з водою і відварюємо протягом 2 годин. Потім даємо йому повністю охолонути й нарізаємо соломкою. Огірок миємо, ріжемо смужками, сир натираємо на дрібній тертці, а волоські горіхи подрібнюємо руками. Всі інгредієнти, крім горіхів, кладемо в салатник, солимо і перемішуємо. Заправляємо салат майонезом і зверху посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Ще в такий салат можна додати мариновану цибулю, але це вже за бажанням. Смачний і простий салат з свинячого язика готовий!

    Рецепт салату з свинячого язика і шинки


    Салат, приготований за цим рецептом, дуже ситний і оригінальний, так як його склад насичений різними інгредієнтами, які ви можете регулювати на свій смак.
    Інгредієнти:

  • свинячий язик відварний - 200 г;

  • шинка - 100 г;

  • огірок свіжий - 3 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • печериці - 300 г;

  • маринований імбир - 50 г;

  • винний оцет - 50 мл;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинне масло - для заправки;

  • листя салату - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат зі свинячим язиком

    Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і заливаємо на 15 хвилин окропом, додаючи винний оцет і цукор. Поки цибуля маринується, ми ріжемо смужками болгарський перець, огірок і імбир. Відварний язик нарізаємо тонкою соломкою, а шинку - кубиками. Гриби миємо, чистимо, ріжемо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі. Всі інгредієнти перекладаємо в салатник, солимо, перчимо за смаком і заправляємо рослинною олією. Прибираємо салат в холодильник і даємо йому настоятися і просочитися протягом години. Потім на красиве блюдо викладаємо листя салату, а зверху кладемо гіркою сама страва! Святкове і ситне блюдо готове, можна кликати всіх до столу. Приємного апетиту!