Легкі і смачні салати з сухариками знайдуть місце на столі будь-якої господині. Такі страви завжди приємно їсти з-за різниці текстур інгредієнтів, до того ж готувати їх можна на швидку руку, використовуючи магазинні сухарі, різноманітність смаків яких завжди дозволить вам створити унікальне блюдо навіть при використанні одних і тих же інгредієнтів з разу в раз.
Салат з сухариками, квасолею і кукурудзою
На приготування цього салату піде близько 10 хвилин, а на його поїдання і того менше, простіше не придумаєш!
Інгредієнти: квасоля консервована - 1 банка; сухарики (зі смаком копченостей) - 100 г; кукурудза консервована - 1 банка; сир плавлений - 100 г; майонез - 100 г; часник - 2 зубчики; сіль, перець. Приготування Щоб приготувати салат в миску кладемо: квасоля, сухарики, кукурудзу і плавлений сирок, - останній попередньо нарізаємо кубиками, а бобові, звичайно ж, відокремлюємо від рідини. Заправляємо салат сумішшю майонезу, спецій і роздавленого часнику. Готову страву посипаємо зеленню і невеликою кількістю сухариків.
Салат з сухариками і ковбасою Цей салат гарантовано здивує ваших гостей завдяки яблуку, яке входить в число інгредієнтів. Ви здивуєтеся тому, як солодкий і соковитий плід відтіняє різкий, солонуватого смаку копченостей.
Інгредієнти: ковбаса копчена - 100 г; кукурудза консервована - 1 банка; сухарики - 1 упаковка; яблуко - 1 шт.; куряча грудка копчена - 100 г; майонез - 200 г; сіль, перець. Приготування Інгредієнти, які першим ділом йдуть в салат - це ковбаса, кукурудза, сухарики і куряча грудка. Ковбасу ріжемо кубиками, куряче м'ясо розбираємо на волокна, а кукурудзу відокремлюємо від рідини. Одне середнє яблуко очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і збризкуємо лимоном (щоб не потемніло). Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом або оливковою олією з оцтом, присмачую сіллю, перцем і відразу подаємо до столу.
Салат з сухариками і крабовими паличками
Обридлий крабовий салат зміниться, якщо до його складу будуть входити крабові палички, сухарики і кукурудза, а також «секретний інгредієнт».
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яйця - 4 шт.; кукурудза - 150 г; опеньки мариновані - 100 г; сухарі - 100 г; майонез - 70 г; лимон - 1/2 шт.; зелень, сіль, перець. Приготування Крабові палички нарізаємо кубиками, яйця варимо круто і подрібнюємо на той же манер, все покласти в салатник і пускаємо в хід «секретний інгредієнт» - опеньки, які вмить прикрасять набридлий «крабовий». В окремому посуді змішуємо майонез, подрібнену зелень, лимон, за бажанням можна додати трохи гірчиці, і заправляємо цією сумішшю наш салат. Для прикраси годиться будь-яка зелень і, звичайно ж, сухарики.
«Простий» салат з сухариками
Цей салат не дарма отримав свою назву, адже не дивлячись на свою вишуканість готується він не менш просто, ніж його попередники з цієї статті.
Інгредієнти: жир яловичий - 500 г; хліб - 280 м; оливкова олія - 60 мл; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 3 зубчики; листя капусти - 300 г; червоний винний оцет - 30 мл; козячий сир - 150 р. Приготування Перед тим, як готувати салат з сухариками, зробимо самі сухарики: яловичий жир топимо в духовці і обсмажуємо на ньому тонкі скибочки хліба 4-5 хвилин до золотистого кольору. Готові сухарі викладаємо на паперову серветку, щоб стік жир.
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо нарізану часник і цибулю 4-5 хвилин. В зажарку закладаємо капустяне листя (це можуть бути верхівки ріпи, листя брунколя або савойської капусти), припусків ще 5 хвилин. За смаком додаємо оцет, сіль і перець. Готовий салат посипаємо сухарями і козячим сиром. Приємного апетиту!