Хто не любить похрумтіти сухариками? Додайте жменю в зелений салат, який, незважаючи на всю його користь, ніяк не вдається згодувати улюбленому чаду, і будьте впевнені - тарілка залишиться чистою!
Рецепти салатів з сухариками дуже прості у виконанні. Вони смачні і ситні, а ще легкі (звичайно, залежно від заправки), що робить їх незамінними для тих, хто береже фігуру і рахує калорії.
Звичайно, можна готувати і з магазинними сухариками, але все ж краще витратити кілька хвилин і зробити їх самостійно. Для цього нарізаємо черствий хліб кубиками і підсушуємо його в духовці. Для додання особливого смаку можна розвести приправу водою і збризнути готуються сухарики. А запас зберігайте в сухий скляному або керамічному посуді, в полотняному мішечку або загорніть в паперовий кульок. Тоді «хрустяшки» завжди будуть під рукою, і ви не будете задаватися питанням, як швидко зробити салат з сухариками.
Салат з сухариками і печерицями
Інгредієнти: свинина відварна - 300 г; печериці мариновані - 300 г; помідор - 2 шт.; лимон - 1/2 шт.; бринза - 100 г; сухарики житні - 100 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; цибуля зелена - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину, бринзу, помідори і гриби нарізаємо кубиками, викладаємо в салатницю і обережно перемішуємо. Для заправки змішуємо оливкова олія і сік половини лимона. Солимо, перчимо. Поливаємо соусом салат. Щоб сухарики не розмокнули і залишалися хрусткими, додаємо їх безпосередньо перед подачею. Розкладаємо порційно і посипаємо рубаним зеленим луком.
Салат з квасолею, грибами і сухариками
Навіть якщо у вас зовсім немає часу, і ви не вірите, що з «бляшанок» можна спорудити пристойна вечеря - спробуйте цей рецепт. Приготування займе не більше 10 хвилин, а результат порадує новим, яскравим і насиченим смаком.
Інгредієнти: квасоля червона консервована - 1 банка; опеньки консервовані - 1 банка; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; сухарі - 50 г; олія - для смаження; майонез - за смаком. Приготування Пасеруємо дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту на крупній тертці моркву і обсмажуємо до золотистого кольору. Даємо охолонути. Якщо гриби великі, ріжемо на шматочки. Змішуємо з квасолею, засмажкою, сухариками і заправляємо майонезом. Цей салат цілком може стати самостійним другим блюдом. Квасоля, багата білком, робить його дуже поживним.
«Королівський» грибний салат з сухариками
Інгредієнти: філе курки - 400 г; печериці свіжі - 200 г; сир твердий - 50 г; сухарі - 100 г; майонез для заправки; салат - 1 пучок. Приготування Відварюємо куряче філе в підсоленій воді, окремо варимо печериці. Можна і обсмажити, але салат вийде більш важким. Нарізаємо курку та гриби кубиками, натираємо сир на дрібній тертці. Все змішуємо, заправляємо майонезом і викладаємо на листя салату.
Салатна варіація на тему «Цезаря»
Інгредієнти: печериці (свіжі) - 300 г; листя салату - 1 пучок; помідори черрі - 4 шт.; сир пармезан - 50 г; білий батон - 200 г; часник - 1 зубчик; гірчиця - 1 ст. ложка; сметана (жирність 15-20%) - 4 ст. ложки; кріп - 1 пучок; олія оливкова - для смаження; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування
Гриби миємо, чистимо і відправляємо на кілька хвилин у мікрохвильовку. Стежимо, щоб вони не пересмажились і зберегли свою форму. Даємо охолонути.
Якщо гриби великі, ріжемо їх на кілька частин.
Хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії з додаванням часнику. Виловлюємо шумівкою, і ще 5 хвилин остаточно підсушуємо сухарики в духовці.
Для заправки змішуємо сметану, гірчицю і дрібно нарізаний кріп.( Не класичний варіант, зате дуже швидкий!) Поливаємо соусом вимиті, висушені листя салату, додаємо гриби і сухарики, акуратно перемішуємо. Перед подачею посипаємо тертим пармезаном і прикрашаємо половинками черрі. Салат «Цезар» з сухариками і грибами готовий!