Якщо завтра свято, а ви не знаєте яким би салатом здивувати гостей, то пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт - салат «Їжачок». Це блюдо виглядає дуже апетитним як зовні, так і всередині. Воно обов'язково прикрасить і різноманітить ваш стіл. Давайте з вами розглянемо кілька варіантів приготування салату у вигляді їжачка, а ви самі виберіть той, який вам до смаку.
Салат «Їжачок» з ананасом
Інгредієнти: сир твердих сортів - 150 г; горіх волоський - 100 г; яйце - 4 шт.; часник - за смаком; куряче філе - 1 шт.; консервовані ананаси - 200 г; маслини для прикраси; майонез для заправки. Приготування Отже, як приготувати салат «Їжачок»? Давайте почнемо по порядку. Спочатку беремо волоські горіхи, кладемо в чашу блендера і ретельно подрібнюємо. Додаємо до них трохи майонезу, видавлюємо через землянку часник і все добре перемішуємо. Таким чином, ми приготували з вами горіхово-часникову заправку для салату.
Потім беремо куряче філе, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. Остуджуємо і ріжемо м'ясо невеликими кубиками. Викладаємо курку на дно салатника і змащуємо приготовленої заправкою. З консервованих ананасів обережно зливаємо зайву рідину і ріжемо їх кубиками. Потім викладаємо поверх курячого м'яса і знову промазуємо заправкою. Зверху натираємо на крупній тертці сир, промазуючи горіховою сумішшю. Далі кладемо варені яйця, потерті на крупній тертці і промазуємо гарненько майонезом. Оливки дрібно ріжемо і прикрашаємо салат у формі їжачка, роблячи йому ніс, очі і колючки. Салат «Їжачок» з куркою і ананасами готовий! Прибираємо його в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився і настоявся.
Салат «Їжачок» з корейською морквою
Давайте розглянемо з вами ще один незвичайний, але дуже смачний рецепт приготування салату «Їжачок» з грибами і корейською морквою.
Інгредієнти: морква по-корейськи - 400 г; мариновані гриби - 200 г; куряча грудка - 200 г; яйце - 3 шт.; сир твердих сортів - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез для заправки; оливки без кісточок - для прикраси; сіль, перець, спеції - за смаком; петрушка, кріп для прикраси. Приготування Як зробити салат «Їжачок» і з чого слід почати? Даний салат будемо готувати в кілька етапів. Отже, для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Беремо консервовані гриби, краще всього печериці, зливаємо весь розсіл, ріжемо невеликими пластинами і злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом 3-х хвилин. Потім в злегка підсоленій воді відварюємо курячу грудку, додаючи бульйон перець і спеції. Акуратно дістаємо готове м'ясо, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. В окремому ковші відварюємо яйця, очищаємо від шкаралупи, охолоджуємо і натираємо на крупній тертці. Таким же способом натираємо сир. Тепер беремо цибулю, чистимо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Коли всі інгредієнти готові, переходимо до наступного етапу - формування салату. Це зовсім не важко - просто всі приготовані продукти викладаємо шарами у вигляді їжачка. Порядок шарів строго не визначений, тому ви можете
чергувати їх на свій смак і бажання. Просто не забувайте трохи промащувати майонезом кожен інгредієнт.
Коли весь салат покладений, переходимо до останнього етапу - прикраса. Тут все залежить від вашої фантазії. Викладаємо зверху корейську моркву, вона буде грати роль голочок. Решту невелику частину - мордочку їжачка - посипаємо тертим сиром. Очки і носик можете зробити з чорних оливок. По боках покладіть зелень петрушки або кропу, вони будуть символізувати травичку навколо їжачка.
Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!