Вернуться назад Распечатать

Салат «Їжачок» - рецепт

Салат «Їжачок» - рецепт
Якщо завтра свято, а ви не знаєте яким би салатом здивувати гостей, то пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт - салат «Їжачок». Це блюдо виглядає дуже апетитним як зовні, так і всередині. Воно обов'язково прикрасить і різноманітить ваш стіл. Давайте з вами розглянемо кілька варіантів приготування салату у вигляді їжачка, а ви самі виберіть той, який вам до смаку.

Салат «Їжачок» з ананасом


Інгредієнти:

  • сир твердих сортів - 150 г;

  • горіх волоський - 100 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • часник - за смаком;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • консервовані ананаси - 200 г;

  • маслини для прикраси;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Отже, як приготувати салат «Їжачок»? Давайте почнемо по порядку. Спочатку беремо волоські горіхи, кладемо в чашу блендера і ретельно подрібнюємо. Додаємо до них трохи майонезу, видавлюємо через землянку часник і все добре перемішуємо. Таким чином, ми приготували з вами горіхово-часникову заправку для салату.
    Потім беремо куряче філе, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. Остуджуємо і ріжемо м'ясо невеликими кубиками. Викладаємо курку на дно салатника і змащуємо приготовленої заправкою. З консервованих ананасів обережно зливаємо зайву рідину і ріжемо їх кубиками. Потім викладаємо поверх курячого м'яса і знову промазуємо заправкою. Зверху натираємо на крупній тертці сир, промазуючи горіховою сумішшю. Далі кладемо варені яйця, потерті на крупній тертці і промазуємо гарненько майонезом. Оливки дрібно ріжемо і прикрашаємо салат у формі їжачка, роблячи йому ніс, очі і колючки. Салат «Їжачок» з куркою і ананасами готовий! Прибираємо його в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився і настоявся.

    Салат «Їжачок» з корейською морквою


    Давайте розглянемо з вами ще один незвичайний, але дуже смачний рецепт приготування салату «Їжачок» з грибами і корейською морквою.
    Інгредієнти:

  • морква по-корейськи - 400 г;

  • мариновані гриби - 200 г;

  • куряча грудка - 200 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • майонез для заправки;

  • оливки без кісточок - для прикраси;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • петрушка, кріп для прикраси.


  • Приготування
    Як зробити салат «Їжачок» і з чого слід почати? Даний салат будемо готувати в кілька етапів. Отже, для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Беремо консервовані гриби, краще всього печериці, зливаємо весь розсіл, ріжемо невеликими пластинами і злегка обсмажуємо на рослинному маслі протягом 3-х хвилин. Потім в злегка підсоленій воді відварюємо курячу грудку, додаючи бульйон перець і спеції. Акуратно дістаємо готове м'ясо, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками. В окремому ковші відварюємо яйця, очищаємо від шкаралупи, охолоджуємо і натираємо на крупній тертці. Таким же способом натираємо сир. Тепер беремо цибулю, чистимо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
    Коли всі інгредієнти готові, переходимо до наступного етапу - формування салату. Це зовсім не важко - просто всі приготовані продукти викладаємо шарами у вигляді їжачка. Порядок шарів строго не визначений, тому ви можете
    Салат «Їжачок» - рецепт
    чергувати їх на свій смак і бажання. Просто не забувайте трохи промащувати майонезом кожен інгредієнт.
    Коли весь салат покладений, переходимо до останнього етапу - прикраса. Тут все залежить від вашої фантазії. Викладаємо зверху корейську моркву, вона буде грати роль голочок. Решту невелику частину - мордочку їжачка - посипаємо тертим сиром. Очки і носик можете зробити з чорних оливок. По боках покладіть зелень петрушки або кропу, вони будуть символізувати травичку навколо їжачка.
    Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!