Рецепти салатів з копченою куркою - це справжня знахідка для будь-якого святкового столу. Вони готуються дуже швидко і обов'язково порадують всіх гостей, так як смак виходить дуже оригінальним і вишуканим. Саме копчена курка надає салату такий незвичайний аромат, що здається, ніби це блюдо приготовлено на багатті. Давайте розглянемо з вами кілька простих, але незвичайних рецептів приготування салатів з копченою куркою.
Салат «Полянка» з копченою куркою
Інгредієнти: мариновані гриби - 150 г; корейська морква - 70 г; копчена куряча грудка - 200 г; картопля - 3 шт.; сир - 200 г; майонез для заправки і соусу; зелень - для прикраси; гірчиця - за смаку. Приготування Отже, для початку приготуємо соус для нашого салату. Для цього беремо мисочку і змішуємо в ній майонез і гірчицю в пропорції 3:1. Ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону. Тепер відварюємо в мундирі картоплю, потім охолоджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Зелень гарненько миємо і дрібно ріжемо. Куряче копчене м'ясо розбираємо на волокна, а сир тремо на дрібній тертці. Коли всі інгредієнти готові, починаємо робити сам салат. Беремо форму з роз'ємними бортиками і на дно викладаємо мариновані гриби капелюшками вниз. Далі на гриби кладемо посічену зелену цибулю і злегка притискаємо його. Слідом за цибулею викладаємо картоплю і трохи додаємо сіль за смаком. Цей шар промазуємо майонезом і кладемо куряче м'ясо. Далі корейську моркву, майонез і сир. Гарненько утрамбовуємо весь салат і прибираємо його в холодильник на всю ніч. Готовий салат накриваємо плоским стравою, перевертаємо форму і акуратно знімаємо бортики. Весь салат прикрашаємо зеленню кропу.
Салат «Царський» з копченою куркою
Інгредієнти: копчена грудка - 3 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; яйця - 3 шт.; консервовані шампіньйони - 300 г; цибуля ріпчаста - 3 шт.; сир - 100 г; майонез для заправки. Приготування Перед тим як робити весь салат, спочатку треба відварити картоплю, моркву і яйця в каструльці. Печериці обсмажуємо з цибулею на рослинному маслі. Потім очищаємо всі зварені овочі та яйця від шкірки і шкаралупи і викладаємо салат шарами. Беремо красиве блюдо і на дно трьом на крупній тертці картоплю. Потім відокремлюємо білок від жовтка і натираємо його зверху. Далі кладемо грибну обжарку, подрібнене куряче м'ясо, терту моркву і сир. Зверху засипаємо тертим жовтком. Не забуваємо промащувати всі шари майонезом і дати готового салату настоятися хоча б годину.
Салат «Малібу» з копченою куркою
Інгредієнти: помідори черрі - 100 г; свіжі огірки - 3 шт.; маринований огірок - 1 шт.; сир твердих сортів - 100 г; копчена куряча грудка - 100 г; майонез для заправки; сухарики; листя салату для прикраси; сіль, перець - за смаком. Приготування Блюдо обкладаємо листям салату. Всі інгредієнти ріжемо на однакові шматочки і викладаємо гіркою в салатник. В саму середину кладемо майонез і присипаємо сухариками. Незвичайний, але легкий салат з копченою куркою готовий.
Ананасовий салат з копченою куркою
Інгредієнти: філе копченої курки - 200 г; консервовані ананаси - 200 г; картопля - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 2 шт.; сир - 100 г; майонез для заправки; зелень - для прикраси. Приготування Яйця і картоплю відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Потім нарізаємо картоплю кубиками, а яйця натираємо на крупній тертці. Філе копченої курки ріжемо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і маринуємо в оцті. З консервованих ананасів зливаємо весь сік і нарізаємо кубиками. Сир натираємо на дрібній тертці. Потім викладаємо весь салат шарами, гарненько промазуючи майонезом. Послідовності краще дотримуватися такої: курка, картопля, цибуля, ананаси, яйця і тертий сир.