Салат «Кошик» - ефектне прикраса будь-якого святкового столу. По суті, сформувати кошик можна з будь-якого салату, а ось ідеями для оформлення і деякими цікавими рецептами ми з вами поділимося.
Салат «Грибна кошик»
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; корнішони - 100 г; гриби мариновані - 100 г; картопля - 70 г; кукурудза - 100 г; майонез для заправки. Приготування Куряче філе відварюємо і поділяємо на волокна з допомогою виделки. Картоплю відварюємо і нарізаємо кубиками. У глибокій мисці змішуємо подрібнені корнішони, гриби і кукурудзу, додаємо готову курку, картоплю і заправляємо все майонезом. Готовий салат можна подати просто так або викласти на крекери, але для цього грибного салату необхідна кошик, яку роблять з тонких смужок тіста, мурованих на будь вогнетривкої формі.
Салат «Кошик з квітами»
Інгредієнти: гливи - 200 г; цибуля - 1 шт.; шинка - 200 г; куряча грудка - 200 г; морква по-корейськи - 150 г; сир твердий - 250 г; морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; маслини - 7-8 шт.; майонез для заправки; зелень - 1 пучок. Приготування Всі інгредієнти нарізаємо, куряче філе відварюємо, натираємо половину всього сиру, гливи смажимо з цибулею. Салат викладаємо шарами в будь-якому порядку, чергуючи шари інгредієнтів з майонезній сіточкою. Самий верхній шари рясно змащуємо майонезом і покриваємо щільним ковдрою з дрібно нарізаної зелені.
Переходимо до прикраси: відварену моркву і буряк ріжемо на тонкі стрічки за допомогою овочерізки - це будуть пелюстки квітів, тонкі брусочки маслин послужать тичинками, а з тонких пластів сиру можна викласти форму кошика.
Рецепт салату в сирній кошику
Сирні кошики дуже прості у приготуванні, а наповнити їх можна практично будь-яким салатом, ми обрали класичний «Цезар», але внесли в нього деякі зміни.
Інгредієнти: Для салату:
листовий салат - 1 пучок; яйце - 2 шт.; куряче філе - 250 г; білий хліб - 80 г; болгарський перець - 70 г; часник - 2 зубчики; сир «Пармезан» - 50 р; оливкова олія - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка; оцет бальзамічний - 1 ч. ложка; сіль, перець. Для кошиків:
сир твердий - 100 г; масло рослинне - 1 ч. ложка. Приготування Почнемо з сирних кошиків: будь-який твердий сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо на папір для випікання, змащену невеликою кількістю масла. Кожна з кошиків повинна лежати на окремому шматочку паперу! Закладаємо листи в духовку і чекаємо поки сир не почне плавитися, як тільки це станеться, дістаємо наші майбутні кошики і накладаємо кожну з них на дно склянки змащене маслом. Коли сир охолоне й стане тримати форму - від паперу можна буде легко позбутися.
Щоб приготувати класичний «Цезар» необхідно нарізати білий хліб кубиками і поставити його сушитися в духовку полив злегка рослинним маслом.
Поки готуються сухарики можна зайнятися заправкою: у невеликій ємності змішуємо сік лимона, оливкова олія, гірчицю, оцет, роздавлений часник і спеції. Такий заправкою ми поливаємо заздалегідь розібране на волокна куряче філе, нарізане варене яйце, перець і порвані листя салату. Укладаємо «Цезар» в сирні кошики, посипаємо сухарями, тертим «Пармезаном» і їмо з апетитом.
Якщо ви не хочете витрачати час на сирні кошики, то будь-які запропоновані салати можна подавати у вафельних кошиках, вийде не менш смачно. Приємного апетиту!