Всілякі салати давно стали невід'ємною частиною будь-якого столу. Їх перевага в тому, що найчастіше вони готуються досить швидко, але при цьому виходять поживними.
Одним з таких салатів, приготування якого не забирає багато часу, є «Веселка». Він складається з досить звичайних інгредієнтів, що робить його цілком демократичною за ціною, але при цьому ситним та смачним.
Салат «Веселка» з Кириешки
Цей салат чудово підійде для раптового приходу гостей, так як на те, щоб його приготувати, у вас піде не більше 30 хвилин. А ще він стане відмінною прикрасою столу, завдяки своєму зовнішньому вигляду.
Інгредієнти: ковбаса або балик - 300 г; помідори - 4 шт.; огірки - 2 шт.; Кириешки (або будь-які інші сухарики) - 1 пачка; кукурудза - 3/4 банки; майонез - 2-3 ст. ложки. Приготування Балик, помідори і огірки наріжте соломкою. Розкладіть їх і інші інгредієнти гірками, по колу великий круглої тарілки. В середині у вас повинно залишитися вільне місце, туди кладемо кілька ложок майонез. Подаємо салат до столу саме в такому вигляді, не змішуючи, в цьому його унікальність. Перемішуємо всі інгредієнти вже за столом, безпосередньо перед вживанням.
Салат «Веселка» з картоплею фрі - рецепт
Якщо ви хочете отримати готовий ситну вечерю, який буде красиво виглядати на столі, та не витрачати на нього багато зусиль, ми розповімо, як приготувати салат «Веселка» з картоплею фрі.
Інгредієнти: буряк - 3-4 шт.; морква велика - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; зелений салат або капуста - півголівки; картопля - 3-4 шт.; м'ясна нарізка або копченості - 300 г; зелений горошок - 3/4 банки; майонез - 3-4 ст. ложки. Приготування Для початку очистіть картоплю, наріжте його соломкою і посмажте так, щоб вийшла картопля фрі. Буряк і моркву очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Цибулю, капусту і копченості нашаткуйте соломкою. Викладіть всі інгредієнти купками на велику круглу тарілку. На центральну купку викладіть майонез і подавайте до столу. Коли всі зберуться, перемішайте і розкладіть салат по тарілках.
Салат «Веселка» з чіпсами - рецепт
Цей рецепт салату сподобається тим, хто любить нововведення і незвичайний смак, який йому надають чіпси.
Інгредієнти: зелений горошок - 1 банку; буряк - 2 шт.; морква - 2 шт.; капуста - 200 г; волоські горіхи - 200 г; чіпси - 2 маленькі пачки; копченості - 400 г; сметана і майонез - 2 ст. ложки; сіль, спеції за смаком. Приготування Моркву і буряк очищаємо і тремо на крупній тертці. Волоські горіхи і чіпси розламуємо на невеликі шматки. Капусту шаткуємо, а копченості ріжемо скибочками. З зеленого горошку зливаємо всю зайву рідину.
М'ясо викладаємо в центр блюда. Інші інгредієнти розкладаємо гірками навколо нього і стежимо за тим, щоб продукти схожих кольором не були поруч. Змішуємо сметану з майонезом, приправляємо спеціями і сіллю, і подаємо окремо в соуснику. Заправляємо салат вже безпосередньо перед вживанням.
Овочевий салат «Веселка»
Наступний салат сподобається тим, хто стежить за здоров'ям і за фігурою, так як він вийде дуже легким і весняним.
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець солодкий жовтий - 1 шт.; перець солодкий червоний - 2 шт.; листя салату - 1 пучок; червона квасоля у власному соку - 1 банка; кукурудза консервована - 1 банка; виноградний оцет - 3 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; соєвий соус - 5 ст. ложок. Приготування Ріпчасту цибулю наріжте кубиками і залийте маринадом з соєвого соусу, винного оцту. Перець очистіть від насіння, наріжте короткою тонкою соломкою і відправте до цибулі. Кукурудзу злийте і відправте також до цибулі і перцю. Квасолю злити, добре промийте водою, дайте їй стекти, а потім додайте до кукурудзи та овочів.
Листя салату вимийте, обсушіть і руками розірвіть на шматочки. Додайте до решти інгредієнтів і добре перемішайте, потім заправте маслом і ще раз перемішайте. Подавайте до столу.