Червона риба завжди вносить святковість і урочистість. Можна зробити з нею бутерброди або подати окремо на рибній тарілці, але форель значно більше виграє, якщо приготувати з неї порційні салати - вони і будуть виглядати чудово, та й урізноманітнюють меню. Рецептів салатів з фореллю чимало - з червоною ікрою, з різними овочами, горішками, креветками, теплий салат з фореллю і картоплею. Цю рибку взагалі складно зіпсувати, настільки її смак поєднуємо з багатьма продуктами.
Салат з малосольною фореллю
Як ми вже сказали, варіантів приготування салату з солоною фореллю величезна безліч. Фантазія кулінарів безмежна і кількість інгредієнтів в рецепті варіює від двох-трьох до десятка. Ми хочемо запропонувати вам спробувати святковий салатик. У його складі продукти, які зроблять блюдо легким, досить ситним і, безсумнівно, смачним.
Інгредієнти: форель - 500 г; авокадо - 1 шт.; помідори - 4 шт.; каперси - 30 г; цибуля - 1 шт.; олія оливкова - 4 ст. ложки; лимон - 2 шт.; зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Філе форелі нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в салатницю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками й викладаємо до риби. Зверху поливаємо оливковою олією, солимо, перчимо і ставимо в холодильник на півгодини. З авокадо видаляємо кісточку, попередньо розрізавши його навпіл, і також нарізаємо кубиками, цибулину ріжемо кільцями. У салатницю викладаємо каперси, помідори, цибулю і авокадо, зверху прикрашаємо зеленню. Цей салат з філе форелі не потребує того, щоб його перемішували. Краще подавати порційно, в прозорій посуді, щоб кожен змішував продукти самостійно.
Можете спробувати приготувати салат зі слабосоленої форелі і сухариками. В рецепт крім цих продуктів увійдуть ще салат-латук, свіжі огірочки і йогуртова заправка. На столі цей салатик буде виглядати шикарно, а склад інгредієнтів робить страву дієтичним.
Листковий салат з фореллю
Будь-яка господиня знає, що салат повинен бути не тільки корисним і поживним, але і викликати апетит, тому що подається ця страва завжди в якості закуски. Особливістю листкових салатів є не тільки те, що вони завжди виграшно виглядають на столі, але і необхідність їх просочення, на яку потрібен час. Для салату з солоної форелі можна придумати не один варіант поєднань продуктів в шарах, але давайте спробуємо приготувати абсолютно звичайне, просте блюдо - «під шубою». Що таке «Оселедець під шубою» всім добре відомо, але, чи знаєте ви, що «під шубкою» можна приготувати салат зі слабосоленої форелі. Не дивуйтеся, смакове поєднання вам сподобається, а красивий рожевий колір рибки додасть страві святковий настрій.
Інгредієнти: форель малосольна - 300 г; яйця варені - 2 шт.; морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; майонез - 150 г; зелень - за смаком. Приготування Моркву, картоплю і буряк відварюємо, даємо охолонути, очистити від шкірки і натираємо овочі на тертці. Цибулю дрібно нарізаємо, форель ріжемо маленькими кубиками. Викладаємо в салатницю шарами: натертий буряк, морква, картопля, потім натерті на тертці яйця, цибулю і зверху форель. Кожен шар змащуємо майонезом, крім риби. Верхівку салатику прикрашаємо дрібно посіченою зеленню і ставимо рибний салат з форелі в холодильник на кілька годин для просочення. До речі, приготувати листковий салат ви можете також в порційних салатницях, або викласти в орендовану форму, а перед подачею гостям зняти бортики.