На кожному святковому столі обов'язково присутні салати. Воно й не дивно, адже з нескладного набору продуктів можна приготувати оригінальні страви, при цьому, змінивши кілька компонентів, ми вже отримуємо нове блюдо. Салати бувають м'ясні, овочеві, рибні. Сьогодні ми вам розповімо про приготування овочевих салатів з тунцем.
Салат з тунцем, яйцем і овочами
Інгредієнти: яйця - 1 шт.; помідори черрі - 5 штук; огірок - 1 шт.; зелена цибуля - 1-2 пір'їнки; лимонний сік - 1 ст. ложка; листя салату - 4 шт.; насіння кунжуту - 05 ч. ложки; цукор - 05 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком; оливкова олія - 20 г; гірчиця - 1 ч. ложка; консервований тунець - 1 банка. Приготування Варене яйце чистимо і ріжемо на 4 частини. Овочі миємо й нарізаємо: помідори черрі - навпіл, огірки - напівкружечками, зелену цибулю дрібно кришимо. Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Готуємо заправку: змішуємо масло, лимонний сік, сіль, цукор, перець, гірчицю і вимішуємо. У салатник викладаємо овочі, зверху - тунець і яйце, посипаємо кунжутом і заливаємо заправкою. Легкий оригінальний салат готовий!
Салат з тунцем і огірком
Інгредієнти: тунець консервований - 1 банка; зелень петрушки - 80 г; огірок середньої величини - 2 шт.; перець болгарський - 05 шт.; листя салату - 2 шт.; сік лимона - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування З тунця зливаємо рідину і розминаємо рибу виделкою. Огірок нарізаємо полукружками, перець - півкільцями. При бажанні можна додати і цілий перець, але важливо, щоб він не перебивав смаку інших компонентів. Листя салату рвемо руками. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо сумішшю лимонного соку з маслом.
Салат з грибами і тунцем
Інгредієнти: тунець - 1 банка; яйця - 2 шт.; рис - 100 г; печериці - 200 г; цибулина невелика - 1 шт.; майонез - 170 р. Приготування Яйця, рис відварюємо в підсоленій воді. Гриби обсмажуємо з цибулею. Глибокий салатник застеляємо харчовою плівкою і викладаємо інгредієнти шарами, промазуючи кожен шар майонезом, в такій черговості: половина рису, гриби, яйця (натерті на крупній тертці), тунець, друга половина рису. Тепер салатник акуратно перевертаємо на плоске блюдо, а знімаємо плівку. Готовий салат можна прикрасити часточками помідора, огірка або за вашим бажанням. Прибираємо салат просочуватися в холодильник мінімум на годину.