Теплі салати - це чудове, самобутнє блюдо, яке може послужити не тільки повноцінним сніданком або обідом, але і закускою до алкоголю, антрэ в очікуванні основного блюда або просто щільним перекусом.
Теплі салати подають окремо, не доповнюючи гарніром, а заправляють оливковою олією, лимонним соусом, бальзамічним або винним оцтом, але ні в якому разі не майонезом або сметаною. Про те, як приготувати теплий салат і розібратися в тонкощах цього процесу самостійно, ми розповімо в цій статті.
Теплий салат з грибами
Оригінальний і смачний теплий салат з печерицями і кешью дуже порадує вас незвичайним і яскравим смаком.
Інгредієнти: кешью - 1/4 ст.; цибуля шалот (нарізаний) - 1 ст. ложка; винний оцет - 1 1/2 ст. ложки; оливкова олія - 4 1/2 ст. ложки; печериці - 500 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; рукола - 700 г; петрушка - 1/2 пучка; чебрець (подрібнений) - 1/2 ч. ложки; цибуля шалот (подрібнений) - 2 ст. ложки; сир «Пекоріно» - 70 р. Приготування Кешью обсмажуємо на сковорідці з олією при 200 градусах 5-8 хвилин, періодично помішуючи їх. Тим часом в окремій мисці з'єднуємо нарізану цибулю, винний оцет і 1/4 ст. ложки солі, залишаємо на 5 хвилин, а після змішуємо з половиною всього оливкової олії. Інше масло, разом з вершковим маслом, слід розігріти на сковороді і використовувати для обсмажування грибів з чебрецем. Коли гриби будуть готові прямо на сковороду залишається вилити оцтово-масляну суміш і готувати ще 2 хвилини. Готові гриби викладають на листя руколи і посипають тертим «Пекоріно».
Теплий салат з качкою
Чому б не урізноманітнити вечеря, приготувавши смачний і вишуканий теплий салат з качиною грудкою?
Інгредієнти: качина грудка - 225 г; зелений горошок - 250 г; яйця - 2 шт.; листовий салат - 100 г; помідори черрі - 7 шт.; лимон - 1/2 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Качині грудки готуємо на сковороді з антипригарним покриттям, без масла, близько п'яти хвилин, до тих пір, поки філе не підрум'янитися зовні (всередині воно повинно залишитися рожевим). Тим часом свіжоморожений горошок необхідно розморозити в мікрохвильовці і викласти в глибоку миску разом з нарізаними на 2-4 частини томатами черрі і порваними листям салату. Качині грудки нарізати тонкими скибочками упоперек і викладаються на салат, а зверху кладуть зварене некруто яйце Блюдо залишається полити заправкою з соку лимона і оливкової олії, посолити, поперчити і подати наш теплий салат з качиною грудкою до столу.
Теплий салат з квасолею
Салат з квасолею і м'яким козячим сиром - класика європейської кухні. Його подають в якості основного блюда, і відмінним доповненням до нього стане келих холодного білого вина.
Інгредієнти: біла квасоля (консервована) - 500 г; зелена цибуля - 1 пучок; молодий часник - 1/2 головки; рукола - 600 г; козячий сир - 400 г; кріп - 1/2 пучка; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування 1 столову ложку рослинного масла і така ж кількість вершкового слід підігріти у великій сковороді, туди ж додати 1/3 всієї квасолі і смажити 5-7 хвилин, аналогічну процедуру слід виконати і для решти бобів, оскільки порційна готування забезпечує рівномірне обсмажування. З останньою порцією квасолі на сковороду закладають нарізану цибулю і часник, а також рукколу. Раннє приготовлена квасоля також повертається в сковороду, яка відразу ж забирають з вогню. Коли теплий овочевий салат стане теплим, його можна буде заправити лимонним соком і оливковою олією, присипати крихтами козячого сиру і приправити. Приємного апетиту!