Салат «Соняшник» - дуже гарне й незвичайне блюдо, яке нагадує за формою квітка соняшника. Строго певного його приготування рецепту немає, тому все залежить від вашої фантазії та уяви. Навіть оформляти салат «Соняшник» можна по-різному: наприклад, маслинами, консервованою кукурудзою або очищеними насінням. З боків він завжди прикрашається чіпсами. Такий незвичайний і оригінальний зовні він займе гідне місце на будь-якому святковому столі. Листковий салат «Соняшник» дуже смачний, поживний і обов'язково принесе вашим гостям задоволення. Давайте розглянемо з вами, як робиться настільки вишукане і чудову страву - салат «Соняшник».
Салат «Соняшник» з картоплею і огірками
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; цибуля ріпчаста червоний - 150 г; печінка тріски консервована - 200 г; овальні чіпси - 150 г; картопля - 4 шт.; мариновані огірки - 4 шт.; майонез - за смаком; оливки без кісточок - 200 р. Приготування Отже, спочатку беремо картоплю, моєму гарненько під проточною водою, кладемо в каструльку, заливаємо водою, солимо і ставимо варити на середній вогонь. Потім акуратно дістаємо варену картоплю, перекладаємо на тарілку і чекаємо, поки він повністю охолоне. Далі очищаємо його від шкірки і натираємо на крупній тертці. Потім відварюємо яйця, охолоджуємо, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків і натираємо на дрібній тертці в різні ємності. Поки варяться яйця і картоплю, ми, не гаючи часу, відкриваємо баночку з печінкою тріски і акуратно перекладаємо її в пиалку, ретельно розминаючи виделкою. Тепер беремо цибулю, чистимо і ріжемо дрібно. Солоні огірки нарізаємо кубиками. Потім ставимо на стіл красивий салатник і починаємо викладати салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, на саме дно ми з вами кладемо терту картоплю, трохи додаємо сіль і «майонезим». Потім посипаємо цибулею, далі укладаємо печінка тріски, зверху мариновані огірочки і потім білок курячих яєць. Самий верхній шар засипаємо гарненько тертим курячим жовтком. А тепер включаємо всю свою уяву і фантазію, починається художнє оформлення салату. Дуже акуратно малюємо поверх жовтка майонезну сіточку і в кожен отвір укладаємо по одній оливці. По боках прикрашаємо блюдо чіпсами, імітуючи тим самим пелюстки соняшника. Ось і все, салат «Соняшник» з огірками готовий!
Салат «Соняшник» з смаженими грибами
Інгредієнти: куряча грудка - 300 г; печериці - 200 г; яйце - 3 шт.; маслини без кісточок - 200 г; сир твердих сортів - 100 г; чіпси овальні - 150 г; кріп для прикраси; майонез - за смаком. Приготування Отже, як же зробити салат «Соняшник» з печерицями і картоплею?Беремо курячу грудку, відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо і нарізаємо тонкими волокнами. Потім беремо гриби миємо, ріжемо пластинами і обсмажуємо до повної готовності на сковороді.
Цим часом відварюємо в ковшике яйця, очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати салат. Беремо гарне широке блюдо і викладаємо продукти шарами, промазуючи кожен майонезом. На саме дно кладемо порізане куряче м'ясо, потім смажені печериці, потім яйця і тертий на тертці сир. Зверху викладаємо порізані на 4 частини оливки, а в центр тремо на дрібній тертці жовток. Готовий салат «Соняшник» з картоплею ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він як слід, просочився. Перед подачею на стіл, боки салату прикрашаємо чіпсами і присипаємо дрібно порубаним кропом. Приємного вам апетиту!