Салат з консервів тунця прийшов до нас із заходу, де він служив класичним наповненням для сендвічів. Силою російської фантазії це блюдо стало окремою холодною закускою на наших столах, при чому закускою досить ситної і універсальною: таке страву легко захопити з собою на роботу або подати гостям, прикрасивши належним чином. Загалом, варіантів вживання безліч, власне як і рецептів.
Простий салат з консервованого тунця
Інгредієнти: консервований тунець - 2 банки; селера - 4 стебла; майонез - 6 ст. ложок; гірчиця - 2 ст. ложки; кріп - 1/2 пучка; цибуля ріпчаста - 1/2 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Зелень нарізаємо, подрібнену цибулю обдаємо окропом. Обидві банки тунця гарненько обминаємо виделкою, змішати з іншими інгредієнтами і заправляємо сумішшю майонезу і гірчиці. Готовий салат приправляємо за смаком і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Рецепт цього салату вважається класичним і годиться як до окремого вживання, так і в якості доповнення до хрумкій тосту за обідом.
Салат з тунцем і сиром
Салат з тунцем і сиром «Моцарелла» - це відмінний варіант легкого сніданку або ланчу. Кількість і склад інгредієнтів можна змінювати за своїм смаком, тому в універсальності салату не виникає жодних сумнівів.
Інгредієнти: тунець консервований - 200 г; сир «Моцарелла» - 100 г; сир «Фета» - 50 р; помідори черрі - 4 шт.; болгарський перець - 1 шт.; оливки - 100 г; огірок - 1 шт.; цибуля зелена - 4-5 пір'я; петрушка - 1/2 пучка; базилік - 30 г; оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Зелень подрібнюємо, овочі нарізаємо кубиками і змішуємо все з шматочками консервованого тунця. В окремій невеликій мисці готуємо заправку з оливкової олії, оцту (або лимонного соку) і сиру «Фета» - всі інгредієнти змішуються до однорідності і приправляють сіллю і перцем.
Овочевий салат з тунцем заправляємо, посипаємо нарізаними оливками і скибочками сиру «Моцарелла». Подаємо до гарніру з вареної картоплі або просто до гарячого хлібного тосту з оливковою олією.
Листковий салат з консервованим тунцем - рецепт
Якщо ви ніколи не пробували салат з макаронами і тунцем час його приготувати, тим більше що інгредієнти напевно знайдуться у вас в холодильнику.
Інгредієнти: листовий салат - 1 пучок; дрібні макарони («ріжки» або «черепашки») - 1 1/2 ст.; огірок - 2 шт.; помідор - 2 шт.; тунець консервований - 2 банки; сир «Чеддер» - 150 г; майонез - 150 мл. Приготування Відварюємо макарони в підсоленій воді, овочі нарізаємо кубиками, а сир натираємо на крупній тертці. Салат з тунцем укладаємо шарами: спочатку промиті і порвані листя салату, потім охолоджені макарони, огірок, помідор, подрібнений тунець, а зверху сир. Майонезом можна кожен шар промащувати або просто покрити верхівку салату. Наш листковий салат має настоятися в холодильнику близько 2 годин, а після його можна розкладати по тарілках.
Смачний салат з тунцем і горошком
Інгредієнти: тунець консервований - 1 банка; петрушка - 1/4 пучка; горошок заморожений - 1 ст.; яйця - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварені яйця і перець нарізаємо кубиками і змішати з шматочками тунця. Доповнюємо салат нарізаною петрушкою і розморожених горошком, заправляємо все майонезом і приправляємо за смаком. Готовий салат подають з парою солоних крекерів або шматком зажареного хліба. Приємного апетиту!