Як правило, салати з морепродуктів - задоволення не дешеве, однак кальмари є винятком. Доступні за ціною тушки цих молюсків нейтральні по смаку, що дозволяє поєднувати їх з практично будь-якими інгредієнтами. Рецепти приготування салатів з кальмарів, які міцно засіли в меню бенкетів, ми розповімо в цій статті.
Листковий салат з кальмарами
Повітряний і соковитий салат для любительок морепродуктів нагадує морську піну, як своєю легкістю, так і характерною солонуватістю.
Інгредієнти: кальмари консервовані - 200 г крабові палички - 200 г; яйце - 4 шт.; морська капуста - 200 г; часник - 1 зубчик; майонез - за смаком; ікра червона - для прикраси. Приготування Курячі яйця відварюємо круто і нарізами кубиками разом з крабовими паличками. Кальмари відварюємо в киплячій воді 30-40 секунд. Починаємо формувати наш салат: на дно салатниці закладаємо шар морської капусти і гарненько промазуємо його сумішшю майонезу і роздавленого часнику, наступний шар - відварені кільця кальмарів і знову часникова заправка, а далі - крабові палички і яйця, і знову порція майонезу. Чергуємо шари наших інгредієнтів, зверху обмазуємо салат фінальним шаром часникового майонезу і присипаємо червоною ікрою. Ставимо салат в холодильник на 1 годину, а після подаємо до столу.
Салат з кальмарами і морквою
Інгредієнти: морква (велика) - 1 шт.; цикорій - 1 головка; кальмар - 1 тушка. Для заправки:
оливкова олія - 1 ст. ложка; лимон - 1/2 шт.; пластівці чилі - 1 ч. ложка; орегано - 1 /2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву нарізаємо на тонкі стрічки за допомогою овочерізки, занурюємо їх у крижану воду на 30 хвилин, а потім обсушуємо і змішуємо з листям цикорію. Вимитого і очищеного кальмара нарізаємо тонкими смужками і закладаємо в маринад із суміші оливкової олії, чилі і орегано. Обсмажуємо кальмарів в маринаді 2-3 хвилини до золотистого кольору. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці і заправляємо блюдо оливковою олією, лимонним соком і часником, сіль і перець додаємо за смаком.
Класичний салат з кальмарів
Інгредієнти: тушки кальмарів - 300 г; яйця курячі - 3 шт.; рис - 70 г; майонез для заправки. Приготування Перед тим, як робити салат з кальмарів, їх необхідно промити і очистити від плівок, а потім відварити в підсоленій воді 1 хвилину. Рис і яйця також відварюють до готовності. Готові тушки кальмарів дрібно нарізаємо і змішуємо з вареним рисом і подрібненими яйцями. Подаємо салат, заправивши майонезом за смаком.
Салат з кальмарами і шинкою
Інгредієнти: кальмар - 400 г; яйця - 4 шт.; сир твердий - 100 г; шинка - 70 г; горох - 100 г; майонез, сіль, перець - за смаком. Приготування Кальмарів чистимо і відварюємо, готуємо яйця круто. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками, кальмари кільцями, заправляємо салат майонезом і приправляємо спеціями за смаком.
Салат зі смажених кальмарів
Інгредієнти: Для смажених кальмарів:
кальмар - 350 г; світле пиво - 1 ст.; борошно - 1 ст.; сіль і перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Для заправки:
кунжутне масло - 1 ч. ложка; мед - 4 ст. ложки; соус чилі з часником - 4 ст. ложки. Для салату:
червона капуста - 100 г; суміш салатних листків - 1 упаковка (200 г). Приготування Очищені кільця кальмара занурюємо в кляр з пива, борошна та спецій. Обсмажуємо у великій кількості олії до золотистого кольору. Змішуємо кільця кальмара з салатом і нашаткованої капустою і заправляємо сумішшю кунжутного масла, меду і гострого чилі соусу з часником. Подаємо смачний салат з кальмарів з гарніром з рису. Приємного апетиту!