Вернуться назад Распечатать

Салат «Кучугури» - рецепт

Салат «Кучугури» - рецепт
Хоч пора новорічних святкувань давно відшуміли, а сніговий покрив невблаганно сходить з оттаивающих земель, не поспішайте розлучатися з зимової часом і приготуйте салат «Кучугури», або, як його ще називають - «Снігові кучугури», а рецепт ми вам із задоволенням підкажемо в цій статті.

Рецепт салату «Снігові кучугури»


Салат «Снігові кучугури» - істинно святкове блюдо, яке, тим не менш, без праці і особливих витрат можна приготувати і до простого буденного вечері. Тим більше, що він припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям, з-за його ніжного смаку і привабливого оформлення.
Інгредієнти:

  • варена ковбаса - 200 г;

  • картопля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • майонез - 100 р.


  • Приготування
    Картоплю і моркву відварюємо і натираємо на крупній тертці. Аналогічним чином поступаємо і зі звареними круто яйцями, правда попередньо оделяем білок від жовтка і натираємо їх окремо. Не забуваємо також і про будь-який твердий сир - його також необхідно дрібно перетерти.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, а тонкі кружечки вареної ковбаси подрібнюємо в соломку.
    Беремо будь-яку круглу миску, змащуємо її стінки маслом і починаємо закладати шари салату: спочатку закладаємо сир і моркву, промазуємо майонезом, наступний шар - картопля і цибульна зажарка, знову майонез, а після жовтки і ковбаса. Коли всі інгредієнти будуть покладені в миску, накриваємо її зверху сервіровочної тарілкою і перевертаємо наш замет. Для того щоб салат став справді сніжним, ми прикрашаємо його тертим білком.

    Салат «Замет здоров'я»


    Такий салат стане, безсумнівно, найоригінальнішою закускою на столі, а його корисна назва говорить сама за себе, адже інгредієнти, які входять до його складу, порадують не тільки вас, але і ваш організм. Як приготувати салат «Замет здоров'я» читайте в рецепті нижче.
    Інгредієнти:

  • філе куряче - 300 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • твердий сир - 150 г;

  • сухарі - 50 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Філе відварюємо до готовності і розбираємо на волокна виделкою - чим дрібніше, тим краще. Овочі нарізаємо дрібними кубиками, а твердий сир натираємо на тертці. Додаємо пікантності майонезу і підсилюємо захист організму, приправивши соус кількома зубчиками роздавленого часнику.
    Тепер залишилося зібрати наш замет у такому порядку: шар філе, потім помідори, перець і, наостанок, сухарики. Кожен з шарів покриваємо тонким просоченням з майонезу, а зверху посипаємо салат тертим сиром. Готово, страву можна подавати «на здоров'я!» гостям.

    Салат «Зимові кучугури» з кальмаром


    Відмінно доповнить закуску поєднання солоність і м'яса кальмара. Такий незвичайний салат стане прикрасою будь-якого святкового столу, в силу свого оригінального оформлення.
    Інгредієнти:

  • тушки кальмарів - 300 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • рис - 100 г;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • горошок консервований - 100 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сир - 70 г;

  • часник - 1 зубчик;
  • Салат «Кучугури» - рецепт

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Тушки кальмарів чистимо, відварюємо 20-30 секунд в окропі й нарізаємо тонкими кільцями. Рис варимо до готовності, щоб він був розсипчастим. Яйця, як і раніше, відварюємо круто. Тушки кальмарів змішуємо з відвареним рисом, перцем і подрібненим солоним огірком, заправляємо сумішшю з сметани, майонезу і спецій, залишивши трохи заправки для фарширування яєць.
    Яйця розрізаємо навпіл і дістаємо жовток, перетираємо його з соусом і тиском часником і повертаємо назад у білки.
    Подаємо салат, прикрасивши його поверхню половинками яєць, присипаних, ніби снігом, сиром. Приємного апетиту!