Вернуться назад Распечатать

Салат «Обжорка» з куркою

Салат «Обжорка» з куркою
Апетитний салат «Обжорка» не дарма отримав свою назву, адже він надзвичайно ситний, смачний і практично універсальний. З-за своєї скромної вартості він може стати частиною вашого вечері, або вигідно постати на банкетному столі в заміну обридлому «Олів'є» та «Крабовому».
Зазвичай такий салат готують з різноманітних видів м'яса і риби з додаванням овочів і заправкою з майонезу або олії і оцту, але ми все ж зупинимося на одному варіанті цієї страви, який передбачає використання курячого м'яса.

Рецепт салату «Обжорка» з куркою


Найбільш простий і дешевий рецепт салату «Обжорка» головним чином складається з курячого філе, моркви і огірків. Чим не ідеальна закуска до ситного вечері?
Інгредієнти:

  • філе куряче - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • солоні огірки - 2-3 шт.;

  • майонез для заправки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді, а після розбираємо на волокна за допомогою виделки. Солоні огірки нарізаємо кубиками, моркву тремо на дрібній тертці, заправляємо лимонним соком з дрібкою солі і пасеруємо з подрібненою цибулею. З'єднуємо всі інгредієнти в сервіровочної посуді, заправляємо майонезом, приправляємо за смаком і подаємо до столу.

    Салат «Обжорка» з курячим м'ясом і квасолею - рецепт


    Інгредієнти:

  • курка (окорочек) - 1 шт.;

  • квасоля біла (консервована) - 100 г;

  • квасоля стручкова - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Курячий окорочек очищаємо від шкіри і ставимо варитися в підсоленій воді до готовності. Готове куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і довільно подрібнюємо.
    Готуємо пасеровку з нарізаної цибулі і моркви, коли овочі стануть м'якими, додаємо шампіньйони і стручкову квасолю, тримаємо пасеровку на сковороді до випаровування вологи не забувши приправити.
    У салатник закладаємо м'ясо, консервовану кукурудзу, нашу пасеровку з грибами та квасолею. Заправляємо салат сумішшю майонезу та сметани (пропорції 2:1), прикрашаємо зеленню і подаємо до столу як ситне окрему страву.

    Салат «Обжорка» з копченою куркою


    Інгредієнти:

  • копчене куряче філе - 200 г;

  • шампіньйони консервовані - 100 г;

  • огірки солоні - 200 г;

  • чорнослив - 150 г;

  • корейська морква - 100 г;

  • майонез для заправки;

  • арахіс солоний - жменя;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат «Обжорка», чорнослив замочуємо в теплій воді, а корейську моркву і гриби (попередньо нарізавши їх пластинками) припускаємо на сковороді без олії 2-3 хвилини, до випаровування зайвої вологи.
    Куряче філе і огірки ріжемо тонкою соломкою, за аналогією подрібнюємо і чорнослив. Всі інгредієнти викладаємо в салатницю і заправляємо майонезом і спеціями. Подаємо в загальному салатнику, або порційно - у креманках, присипавши солоним арахісом.

    Салат «Обжорка» шарами


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 300 г;

  • корейська морква - 150 г;

  • огірок свіжий - 100 г;

  • печериці - 200 г;

  • цибуля зелена - 1 пучок;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.

  • Салат «Обжорка» з куркою

    Приготування
    Курячу грудку відварюємо і нарізаємо кубиками, маслини ріжемо кільцями, а огірок соломкою. Свіжі печериці обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії і викладаємо невелику порцію на дно салатника. Шар промазуємо майонезом, зверху кладемо трохи грудки, знову майонез, далі морква, чорнослив і гриби, всі верстви також промазуємо майонезній заправкою. У разі необхідності повторюємо шари.
    Готовий салат можна сервірувати порційно, або на загальному блюді, прикрасивши зеленим цибулею. Приємного апетиту!