Апетитний салат «Обжорка» не дарма отримав свою назву, адже він надзвичайно ситний, смачний і практично універсальний. З-за своєї скромної вартості він може стати частиною вашого вечері, або вигідно постати на банкетному столі в заміну обридлому «Олів'є» та «Крабовому».
Зазвичай такий салат готують з різноманітних видів м'яса і риби з додаванням овочів і заправкою з майонезу або олії і оцту, але ми все ж зупинимося на одному варіанті цієї страви, який передбачає використання курячого м'яса.
Рецепт салату «Обжорка» з куркою
Найбільш простий і дешевий рецепт салату «Обжорка» головним чином складається з курячого філе, моркви і огірків. Чим не ідеальна закуска до ситного вечері?
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; солоні огірки - 2-3 шт.; майонез для заправки; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій воді, а після розбираємо на волокна за допомогою виделки. Солоні огірки нарізаємо кубиками, моркву тремо на дрібній тертці, заправляємо лимонним соком з дрібкою солі і пасеруємо з подрібненою цибулею. З'єднуємо всі інгредієнти в сервіровочної посуді, заправляємо майонезом, приправляємо за смаком і подаємо до столу.
Салат «Обжорка» з курячим м'ясом і квасолею - рецепт
Інгредієнти: курка (окорочек) - 1 шт.; квасоля біла (консервована) - 100 г; квасоля стручкова - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; печериці - 200 г; майонез - 2 ст. ложки; сметана - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Курячий окорочек очищаємо від шкіри і ставимо варитися в підсоленій воді до готовності. Готове куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і довільно подрібнюємо.
Готуємо пасеровку з нарізаної цибулі і моркви, коли овочі стануть м'якими, додаємо шампіньйони і стручкову квасолю, тримаємо пасеровку на сковороді до випаровування вологи не забувши приправити.
У салатник закладаємо м'ясо, консервовану кукурудзу, нашу пасеровку з грибами та квасолею. Заправляємо салат сумішшю майонезу та сметани (пропорції 2:1), прикрашаємо зеленню і подаємо до столу як ситне окрему страву.
Салат «Обжорка» з копченою куркою
Інгредієнти: копчене куряче філе - 200 г; шампіньйони консервовані - 100 г; огірки солоні - 200 г; чорнослив - 150 г; корейська морква - 100 г; майонез для заправки; арахіс солоний - жменя; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати салат «Обжорка», чорнослив замочуємо в теплій воді, а корейську моркву і гриби (попередньо нарізавши їх пластинками) припускаємо на сковороді без олії 2-3 хвилини, до випаровування зайвої вологи.
Куряче філе і огірки ріжемо тонкою соломкою, за аналогією подрібнюємо і чорнослив. Всі інгредієнти викладаємо в салатницю і заправляємо майонезом і спеціями. Подаємо в загальному салатнику, або порційно - у креманках, присипавши солоним арахісом.
Салат «Обжорка» шарами
Інгредієнти: куряча грудка - 300 г; корейська морква - 150 г; огірок свіжий - 100 г; печериці - 200 г; цибуля зелена - 1 пучок; рослинне масло - 2 ст. ложки; майонез - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячу грудку відварюємо і нарізаємо кубиками, маслини ріжемо кільцями, а огірок соломкою. Свіжі печериці обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії і викладаємо невелику порцію на дно салатника. Шар промазуємо майонезом, зверху кладемо трохи грудки, знову майонез, далі морква, чорнослив і гриби, всі верстви також промазуємо майонезній заправкою. У разі необхідності повторюємо шари.
Готовий салат можна сервірувати порційно, або на загальному блюді, прикрасивши зеленим цибулею. Приємного апетиту!