Всім нам добре відомий рецепт салату вінегрет. Класичним вінегрету надають вишуканість і гостроту солоні огірочки, але якщо ви хочете чогось новенькоuj або у вас просто закінчилися огірки, їх можна замінити маринованими грибами або навіть солоної оселедцем. Так-так, ви не помилилися! Саме оселедець чудово поєднується і чудово доповнює цей простий, смачний і недорогий салат, надаючи йому пікантну родзинку. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування вінегрету з оселедцем, і ви неодмінно здивуйте всіх своєю оригінальністю і креативністю!
Рецепт вінегрету з оселедцем
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; консервований горошок - 200 г; оселедець солона - 1 шт.; рослинне масло - для заправки; зелень кропу, петрушки; лимон - 05 шт. Приготування Давайте розглянемо по порядку, як робиться вінегрет. Спочатку відварюємо картоплю, моркву і буряк у шкірці. Потім охолоджуємо, очищаємо овочі від шкірки і нарізаємо кубиками.
Тепер чистимо цибулю ріжемо півкільцями, а часник - дрібними кубиками. Оселедець очищаємо від луски і кісток і нарізаємо філе невеликими шматочками. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, додаємо порізану зелень, заправляємо лимонним соком і рослинним маслом. Гарненько перемішуємо наш салат і подаємо на стіл.
Рецепт вінегрету з оселедцем і яблуком
Інгредієнти: філе оселедця - 200 г; буряк - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; яблуко - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; консервований зелений горошок - 200 г; гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - за смаком; рослинне масло - для заправки; мелений перець - за смаком. Приготування Беремо буряк, гарненько миємо й відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Болгарський перець, яблука і очищену буряк нарізаємо невеликими кубиками. Червоний цибулю ріжемо півкільцями і поливаємо лимонним соком. Залишаємо на деякий час замаринуватися. Цим часом беремо філе риби нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо всі приготовані інгредієнти в салатник і готуємо заправку. Для цього в окремій мисці змішуємо рослинне масло з гірчицею, гарненько перемішуємо і заправляємо Вінегрет. Приправляємо готовий салат меленим перцем за смаком і додаємо трохи лимонного соку або оцту.
Рецепт вінегрету з кількою
Інгредієнти: буряк - 1 шт.: картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; солоні огірки - 100 г; кілька - 200 г; цибуля - 1 шт.; оцет; рослинне масло - для заправки; сіль, цукор - за смаком. Приготування Відварюємо буряк в мундирі або загортаємо в харчову плівку і запікаємо в мікрохвильовій печі по 2 хвилини з кожного боку. Цим часом миємо, чистимо моркву, картоплю й нарізаємо кубиками. У киплячу підсолену воду кладемо цукор за смаком і викладаємо порізані овочі. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо трохи столового оцту або лимонного соку.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями, поливаємо оцтом і залишаємо на деякий час промаринуватися. Готові овочі обережно зливаємо в друшляк, промиваємо холодною проточною водою і залишаємо стікати. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо її в пиалку, заливаємо рослинним маслом і даємо трохи просочитися. Цим часом нарізаємо мариновані або солоні огірки. В красивому глибокому салатнику змішуємо картоплю, буряк, моркву, огірки і цибуля. Все добре перемішуємо, солимо за смаком і заправляємо рослинною олією. Тепер беремо кільку, відрізаємо голову, виймаємо всі нутрощі і хребет. Викладаємо її навколо вінегрету і одну кладемо в центр. Приємного апетиту!