Не знаєте, що приготувати ввечері на вечерю в якості закуски до основної страви? Тоді пропонуємо вашій увазі цікавий і незвичайний салат - «Курочка ряба». Такий салат стане не тільки чудовою прикрасою будь-якого святкового застілля, але і займе гідне місце на сімейній вечері. Рецептів його приготування дуже багато, давайте розглянемо найбільш смачні і вишукані.
Салат «Курочка ряба» з чорносливом
Інгредієнти: куряча грудка - 350 г; чорнослив без кісточок - 100 г; мариновані огірки - 200 г; печериці - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 50 г; майонез - за смаком; сіль, перець - 1 ч. ложка. Приготування Як приготувати салат «Курочка ряба»? Спочатку миємо печериці, ріжемо їх пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо до грибів дрібно порізану цибулю. Перемішуємо, солимо, перчимо за смаком і смажимо до повної готовності. Поки робиться обсмажування, ми з вами, не втрачаючи часу, нарізаємо мариновані або солоні огірки великими часточками. Чорнослив миємо, заливаємо на 10 хвилин гарячою водою, а потім розрізаємо його навпіл. Курячу грудку відварюємо в злегка підсоленій воді, охолоджуємо і розбираємо на волокна. В глибокому красивому салатнику змішуємо цибульно-грибну обжарку, чорнослив, огірки і м'ясо. Заправляємо готовий салат майонезом, ретельно перемішуємо, пробуємо на смак і при необхідності трохи досолює. Ставимо салат в холодильник і даємо йому настоятися протягом двох годин. Перед подачею на стіл прикрашаємо його свіжою дрібно посіченою зеленню.
Салат «Курочка ряба» з кукурудзою
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; помідор - 2 шт.; огірок свіжий - 1 шт.; огірок маринований - 1 шт.; кукурудза консервована - 100 г; яйце - 2 шт.; вершки - 30 мл; майонез - 150 г; часник - 2 зубчики; зелень (кінза, кріп для прикраси. Приготування Відварюємо куряче філе в трохи підсоленій воді до повної готовності. Акуратно дістаємо, остуджуємо і розбираємо м'ясо на волокна. Помідори миємо, нарізаємо невеликими кубиками. Свіжий і маринований огірки ріжемо тонкими смужками. Яйця кладемо в кухлик, наливаємо воду і варимо їх круто 10 хвилин. Потім охолоджуємо, чистимо, ріжемо і змішуємо з усіма підготовленими інгредієнтами. Додаємо консервовану кукурудзу і гарненько перемішуємо. Тепер готуємо заправку для салату. Змішуємо в окремій чаші вершки, майонез, видавлений часник, посічену зелень і заправляємо цим соусом наш салат. Все ретельно перемішуємо і подаємо до столу.
Салат «Курочка ряба» з фруктами
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; яблука - 2 шт.; апельсин - 1 шт.; волоські горіхи - 100 г; лимонний сік - за смаком; зелень петрушки для прикраси. Приготування Цей салат викладаємо шарами у формі курки. На саме дно страви кладемо спочатку рубане варене куряче м'ясо, поливаємо лимонним соком, потім зверху викладаємо потерте на крупній тертці яблуко без шкірки, потім часточки апельсина і трохи обсмажені на сухій сковороді горіхи. Все заправляємо лимонним соком і прикрашаємо гілочками петрушки. От і всі, простий, але дуже смачний фруктовий салатик «Курочка ряба» готовий!
Салат «Курочка ряба» з ананасом
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; майонез для заправки; кукурудза - 200 г; консервований ананас - 200 г; куряче філе - 300 г; волоські горіхи - 200 р. Приготування Беремо волоські горіхи, трохи подрібнюємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Картоплю і куряче філе відварюємо в підсоленій воді і нарізаємо кубиками. Все перемішуємо, додаємо кукурудзу, порізаний ананас і заправляємо майонезом. Готовий салат добре перемішуємо і подаємо до столу.