Поєднання кальмарів з огірками дарує відчуття ніжності, свіжості і легкості. Такі салати дуже прості у виконанні, а головний секрет полягає в тому, як правильно підготувати кальмари. Якщо їх переварити, вони стають дуже жорсткими. І єдиний порятунок - тримати тушки в окропі ще 40 хвилин, до м'якості, але при цьому кальмари зменшитися в розмірах рази в два.
Отже, поговоримо про правильне приготування салату з кальмарами і огірками. Спочатку тушки розморожуємо, промиваємо, видаляємо плівку і жорстку внутрішню пластину. Опускаємо кальмарів в окріп на 30 секунд. Після прибираємо каструльку з вогню і витримуємо тушки під кришкою ще 5-10 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути і ріжемо у салати.
Легкий салат з кальмарів
Інгредієнти: кальмар заморожений - 300 г; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; лимон - 1/3 шт.; горішки кедрові - 30 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Попередньо відварені кальмари нарізаємо півкільцями. Авокадо чистимо, ріжемо часточками і скроплюємо лимонним соком.Огірок кришимо соломкою. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо за смаком. Заправляємо майонезом і подаємо до столу, прикрасивши кедровими горішками.
Найпростіший салат з кальмарів
Інгредієнти: кальмари - 2 шт.; огірки свіжі - 2 шт.; кріп - 1 пучок; майонез - 3 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Варені кальмари нарізаємо локшиною. Огірки чистимо і кришимо соломкою. Зелень миємо, висушуємо і дрібно рубаємо. Все змішуємо, солимо, перчимо. Заправляємо майонезом. Салат подаємо охолодженим.
Салат з кальмарів з овочами
Інгредієнти: кальмари - 3 шт.; яйця - 4 шт.; морква - 2 шт.; огірки мариновані - 200 г; горошок зелений консервований - 1 б.; цибуля зелена - 1 пучок; сметана - 1/2 ст.; майонез - 1 ст. ложка; гірчиця французька (із зернятками) - 1 ч. ложка; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Огірки, кальмари і попередньо відварену моркву нарізаємо кубиками. Додаємо зелений горошок і дрібно посічену зелень цибулі. Солимо, перчимо, перемішуємо. Кладемо нарізані кубиками варені яйця і знову акуратно розмішуємо. За бажанням можна додати креветки, мідії або інші морепродукти. Смак салату вийде більш різноманітний і насичений.
Для заправки змішуємо сметану, майонез, гірчицю і рубаний кріп. Поливаємо цим соусом салат. Перед подачею прикрашаємо зеленню.
Салат з креветками, кальмаром і свіжим огірком
Інгредієнти: кальмари - 3 шт.; яйця - 5 шт.; огірки - 3 шт.; креветки - 200 г; ікра червона - 1 ст. ложка; майонез - 4 ст. ложки; часник - 1 зубчик; соус чилі - 1 ч. ложка; петрушка кучерява - 3 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Відварюємо і нарізаємо великими шматочками креветки і кальмари. Кілька креветок залишаємо для прикраси. Огірки чистимо і ріжемо кубиками. Перемішуємо салат і додаємо крупно накрошенные варені яйця.
З'єднуємо майонез, пропущений через прес часник і гострий соус. Поливаємо цією заправкою салат. Розкладаємо його порційно в креманки або широкі склянки. Прикрашаємо червоною ікрою, креветками і петрушкою.
Салат з кальмарів з морською капустою і солоними огірками
Дуже простий і корисний салат з «правильної» дієтичної заправкою.
Інгредієнти: кальмари - 2 шт.; капуста морська консервована - 1 банка; огірки солоні - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет столовий - 05 ст. ложки; олія оливкова - 15 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Варені кальмари нарізаємо соломкою. Дрібно кришимо огірки і цибуля. Додаємо морську капусту, і все перемішуємо. Поливаємо заправкою з масла з оцтом, приправлених перцем і сіллю. Даємо салату настоятися ніч у холодильнику.