Вся принадність салатів полягає в тому, що змінивши кілька інгредієнтів, ми одержуємо абсолютно нове блюдо. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування салату «Міністерський». Існує багато страв, які носять таку назву. Вони досить сильно відрізняються за складом, але є те, що, безсумнівно, об'єднує їх - вони неймовірно смачні.
Як приготувати салат «Міністерський» з куркою і грибами?
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; печериці - 300 г; цибуля (великий) - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; майонез - за смаком; рослинна олія для смаження; листя салату. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності, коли воно охолоне, нарізаємо соломкою. Гриби обсмажуємо на олії до готовності. Цибулю ріжемо півкільцями і також обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли всі компоненти охололи, з'єднуємо їх. Сіль, перець і майонез додаємо за смаком і добре вимішуємо. На дно блюда кладемо листя зеленого салату, а зверху вже викладаємо наш міністерський салат.
Салат «Міністерський» з млинцями - рецепт
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; мариновані огірки - 300 г; червоний болгарський перець - 1 шт.; яйця - 4 шт.; цибуля (середня) - 2 шт.; майонез, сіль - за смаком. Приготування Спочатку приготуємо млинці. Для цього яйця збиваємо зі столовою ложкою майонезу і обсмажуємо млинці з двох сторін. Філе відварюємо. Цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо, поки він не стане золотистим. Тут важливо не перестаратися, підгоріти він не повинен. Всі інгредієнти, включаючи млинці, нарізаємо соломкою, додаємо цибулю, солимо за смаком і заправляємо майонезом. Салат «міністерський» з млинцями готовий.
Салат «Міністерський» з сьомгою
Інгредієнти: сьомга малосольна - 300 г; яйця - 3 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; огірок - 1 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; майонез - 150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця відварюємо «круто», картоплю і моркву до готовності. Очищаємо і нарізаємо кубиками. Огірок і сьомгу також ріжемо кубиками. Огірок можна брати як свіжий, так і маринований. Зелену цибулю дрібно кришимо. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом, солимо і перчимо за смаком.
Салат «Міністерський» з яловичиною
Інгредієнти: відварна яловичина - 300 г; свіжий огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибуля (великий) - 1 шт.; оцет - 2 ст. ложка; цукор, сіль, перець - по щіпці; майонез. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, тепер його потрібно замаринувати. Для цього спочатку обдаємо його окропом, це робиться для того, щоб пішла гіркота. Тепер готуємо маринад: у 200 мл води розводимо 2 столові ложки оцту, додаємо по дрібці солі, цукру і чорного меленого перцю. Отриманим маринадом заливаємо цибулю і залишаємо хвилин на 30. А самі тим часом готуємо інші інгредієнти: яловичину, огірок, перець нарізаємо соломкою, додаємо маринований цибулю, заправляємо майонезом, додаємо сіль за смаком.
У цьому салаті допускається використання будь-якого іншого м'яса замість яловичини.
Салат «Міністерський» з куркою
Інгредієнти: курка - 300 г; гриби - 250 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 3 шт.; огірок свіжий - 1 шт.; майонез; рослинна олія для смаження; зелень для прикраси. Приготування Цей салат відрізняється від попередніх тим, що в ньому інгредієнти не змішуються, а викладаються шарами.
Отже, курку і яйця відварюємо, гриби обсмажуємо на рослинному маслі. Цибулю ріжемо півкільцями і також обсмажуємо до золотистого кольору. Нарізану курку викладаємо в салатник першим шаром, змащуємо майонезом, потім викладаємо гриби, попередньо злив з них рідина і масло, знову змащуємо майонезом. Потім йде цибулю, після нього нарізану соломкою огірок, майонез і натерті на крупній тертці яйця. Верх салату також змащуємо майонезом і прикрашаємо зеленню. Ця страва дуже красиво виглядає, коли приготовлено з допомогою рознімної форми. Бортик форми встановлюємо на блюдо, всередині формуємо салат, а потім знімаємо форму.