Вернуться назад Распечатать

Салат з червоної капусти

Салат з червоної капусти
Часом дуже хочеться внести в своє меню шматочок літа, особливо коли за вікном холоднеча і негода ранньої весни. В цей час, коли пропоновані на прилавках парникові овочі все ще тримають ціну в 5 разів вище норми, можна порадувати себе цілком літнім салатом з червонокачанної капусти, яка не тільки розбавити сірі фарби буднів своєю яскравістю, але і впоратися з авітамінозом завдяки цілому комплексу вітамінів.

Простий салат з червонокачанної капусти


Цей простий і швидкий салат з червонокачанної капусти може доповнити вашу трапезу як цілком самобутнє страву або як основа для будь-якого овочевого салату.
Інгредієнти:

  • капуста червона - 1 качан;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • червоний винний оцет - 2/3 ст.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1/4 ч. ложки;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • цибуля сушена (пудра) - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Картоплю вимийте, очистіть від верхніх листків і тонко нашаткуйте. У невеликій мисці збийте суміш заправку з олії, оцту і спецій (сухий цибулю в пудрі можна замінити звичайним солодким або зеленою цибулею). Змішайте заправку і капусту так, щоб кожен шматочок був покритий нею, додайте каперси і накрийте посуд з салатом клейонкою. Залиште капусту настоюватися від 4 до 8 годин в холодильнику. Перед вживанням салат віджимають від рідини.

    Рецепт салату з червоної капусти з сиром і горіхами


    Рецепт салату з червонокачанної капусти може містити у своєму доповненні не тільки вже приїлися нам овочі та майонезну заправку, але дещо нове, зовсім незвичне нашим смаковим рецепторам. Гарантуємо, що такий рецепт як раз і стане ковтком свіжого повітря у вашому меню.
    Інгредієнти:

  • капуста червонокачанна - 1 шт.;

  • волоський горіх - 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • червоний винний оцет - 1/4 ст.;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • сир «Фета» - 150 г;

  • родзинки - 1/4 ст.


  • Приготування
    Капусту промийте і наріжте. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді до появи характерного аромату. Потім прямо на сковороду вилийте оливкову олію, винний оцет, заправте все гірчицею і чорним перцем і готуйте ще 2 хвилини на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки заправка не стане теплою.
    Залийте теплою сумішшю капусту, добре перемішайте, а потім здобріть салат сиром та родзинками.
    Салат з червонокачанної капусти свіжої готовий, подавати в теплому або холодному вигляді як доповнення до практично будь-якого гарніру.

    Смачний салат з червоної капусти з мандаринами


    Ще один оригінальний салат в скарбничку ваших рецептів. Він поєднує в собі нотки японської та європейської кухонь - своєрідне блюдо.
    Інгредієнти:

  • мандарин - 1 шт.;

  • капуста червонокачанна - 1/2 шт.;

  • бальзамічний оцет - 3 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • масло волоського горіха - 2 ст. ложки;

  • мигдаль - 1/3 ст.;

  • рукола - 1 пучок;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Капусту миємо й шаткуємо як зазвичай. Оливкова олія, винний оцет, мед і горіхи змішуємо і заправляємо наш салат. Даємо йому постояти близько 30 хвилин (чим довше салат настоїться, тим м'якше і смачніше він стане).
    Салат з червоної капусти

    Перед подачею, кислинку салату врівноважують часточками мандарина очищеного від плівок і шкірки, а яскраву ноту страви надають листя руколи. При бажанні такий салат можна доповнити тертим «Пармезаном» або невеликими скибочками «Дор Блю».
    При відсутності горіхового масла його можна замінити оливковою, а бальзамічний оцет простим лимоном. Щоб урізноманітнити хрустку горіхову текстуру в наш смачний салат з червонокачанної капусти кладуть смажену хлібну крихту або сухарики. Приємного апетиту та вдалих експериментів на кухні!