Часом дуже хочеться внести в своє меню шматочок літа, особливо коли за вікном холоднеча і негода ранньої весни. В цей час, коли пропоновані на прилавках парникові овочі все ще тримають ціну в 5 разів вище норми, можна порадувати себе цілком літнім салатом з червонокачанної капусти, яка не тільки розбавити сірі фарби буднів своєю яскравістю, але і впоратися з авітамінозом завдяки цілому комплексу вітамінів.
Простий салат з червонокачанної капусти
Цей простий і швидкий салат з червонокачанної капусти може доповнити вашу трапезу як цілком самобутнє страву або як основа для будь-якого овочевого салату.
Інгредієнти: капуста червона - 1 качан; масло рослинне - 1/2 ст.; червоний винний оцет - 2/3 ст.; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; чорний перець - 1/4 ч. ложки; каперси - 2 ст. ложки; цибуля сушена (пудра) - 1/4 ч. ложки. Приготування Картоплю вимийте, очистіть від верхніх листків і тонко нашаткуйте. У невеликій мисці збийте суміш заправку з олії, оцту і спецій (сухий цибулю в пудрі можна замінити звичайним солодким або зеленою цибулею). Змішайте заправку і капусту так, щоб кожен шматочок був покритий нею, додайте каперси і накрийте посуд з салатом клейонкою. Залиште капусту настоюватися від 4 до 8 годин в холодильнику. Перед вживанням салат віджимають від рідини.
Рецепт салату з червоної капусти з сиром і горіхами
Рецепт салату з червонокачанної капусти може містити у своєму доповненні не тільки вже приїлися нам овочі та майонезну заправку, але дещо нове, зовсім незвичне нашим смаковим рецепторам. Гарантуємо, що такий рецепт як раз і стане ковтком свіжого повітря у вашому меню.
Інгредієнти: капуста червонокачанна - 1 шт.; волоський горіх - 1/2 ст.; оливкова олія - 1/4 ст.; червоний винний оцет - 1/4 ст.; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; чорний перець - 1/2 ч. ложки; сир «Фета» - 150 г; родзинки - 1/4 ст. Приготування Капусту промийте і наріжте. Горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді до появи характерного аромату. Потім прямо на сковороду вилийте оливкову олію, винний оцет, заправте все гірчицею і чорним перцем і готуйте ще 2 хвилини на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки заправка не стане теплою.
Залийте теплою сумішшю капусту, добре перемішайте, а потім здобріть салат сиром та родзинками.
Салат з червонокачанної капусти свіжої готовий, подавати в теплому або холодному вигляді як доповнення до практично будь-якого гарніру.
Смачний салат з червоної капусти з мандаринами
Ще один оригінальний салат в скарбничку ваших рецептів. Він поєднує в собі нотки японської та європейської кухонь - своєрідне блюдо.
Інгредієнти: мандарин - 1 шт.; капуста червонокачанна - 1/2 шт.; бальзамічний оцет - 3 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; масло волоського горіха - 2 ст. ложки; мигдаль - 1/3 ст.; рукола - 1 пучок; сіль - за смаком. Приготування Капусту миємо й шаткуємо як зазвичай. Оливкова олія, винний оцет, мед і горіхи змішуємо і заправляємо наш салат. Даємо йому постояти близько 30 хвилин (чим довше салат настоїться, тим м'якше і смачніше він стане).
Перед подачею, кислинку салату врівноважують часточками мандарина очищеного від плівок і шкірки, а яскраву ноту страви надають листя руколи. При бажанні такий салат можна доповнити тертим «Пармезаном» або невеликими скибочками «Дор Блю».
При відсутності горіхового масла його можна замінити оливковою, а бальзамічний оцет простим лимоном. Щоб урізноманітнити хрустку горіхову текстуру в наш смачний салат з червонокачанної капусти кладуть смажену хлібну крихту або сухарики. Приємного апетиту та вдалих експериментів на кухні!