«Олів'є» з сьомгою за смаком і за складом дуже схоже і на класичний салат. Основна його відмінність від традиційного «Олів'є» в тому, що до його складу не входить свіжий лук, а ковбаса замінена на рибу. Замість маринованих огірків можна використовувати маслини, оливки, мариновані гриби. Не бійтеся експериментувати, і у вас обов'язково вийде смачний і незвичайний салат, який без праці прикрасить будь-який стіл! Якщо ви готуєте це страва на святкове торжество, то покладіть його на красиве, вкрите листям салату блюдо, а зверху прикрасьте скибочками огірка і часточками вареного яйця.
Салат «Олів'є» з сьомгою
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; мариновані огірки - 4 шт.; морква - 2 шт.; філе слабосоленої сьомги - 200 г; яйце - 3 шт.; петрушка для прикраси; майонез для заправки. Приготування Рецепт приготування салату «Олів'є» з сьомгою досить простий і дуже схожий на створення традиційної страви. Спочатку гарненько миємо картоплю, моркву і яйця. Потім кладемо все в каструльку, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні до повної готовності. Охолоджуємо, очищаємо від шкірки, шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками разом з маринованими огірками і слабосоленої рибою. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом за смаком і добре перемішуємо. Прикрашаємо готовий салат зеленню петрушки і подаємо на стіл.
Цей салат «Олів'є» робиться не тільки з сьомги, але і з будь-якої іншої солоної червоної риби, будь то форель, лосось або горбуша.
«Олів'є» з червоною рибою
Інгредієнти: філе сьомги (або інша червона риба) - 350 г; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; консервований зелений горошок - 100 г; яйце - 2 шт.; оливки - 10 шт; лимон - 1 шт.; мариновані огірки - 2 шт.; майонез для заправки. Приготування Рецепт «Олів'є» з сьомгою досить простий. Моркву, картоплю ретельно миємо й відварюємо в підсоленій воді до повної готовності не очищаючи від шкірки. Яйця варимо в окремій каструльці круто. Потім охолоджуємо овочі та яйця, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Мариновані огірки нарізаємо такими ж шматочками. Оливки фаршируємо лимоном, нарізаємо часточками, а слабосолону сьомгу подрібнюємо невеликими смужками.
Всі приготовані інгредієнти змішуємо в глибокій мисці. Додаємо майонез, перемішуємо і перекладаємо в салатник. Прикрашаємо на свій розсуд, включаючи фантазію, і подаємо на стіл. Приємного апетиту!