Вернуться назад Распечатать

«Олів'є» з сьомгою

«Олів'є» з сьомгою
«Олів'є» з сьомгою за смаком і за складом дуже схоже і на класичний салат. Основна його відмінність від традиційного «Олів'є» в тому, що до його складу не входить свіжий лук, а ковбаса замінена на рибу. Замість маринованих огірків можна використовувати маслини, оливки, мариновані гриби. Не бійтеся експериментувати, і у вас обов'язково вийде смачний і незвичайний салат, який без праці прикрасить будь-який стіл! Якщо ви готуєте це страва на святкове торжество, то покладіть його на красиве, вкрите листям салату блюдо, а зверху прикрасьте скибочками огірка і часточками вареного яйця.

Салат «Олів'є» з сьомгою


Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • мариновані огірки - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • філе слабосоленої сьомги - 200 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • петрушка для прикраси;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Рецепт приготування салату «Олів'є» з сьомгою досить простий і дуже схожий на створення традиційної страви. Спочатку гарненько миємо картоплю, моркву і яйця. Потім кладемо все в каструльку, заливаємо водою і відварюємо на середньому вогні до повної готовності. Охолоджуємо, очищаємо від шкірки, шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками разом з маринованими огірками і слабосоленої рибою. Далі перекладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом за смаком і добре перемішуємо. Прикрашаємо готовий салат зеленню петрушки і подаємо на стіл.
    Цей салат «Олів'є» робиться не тільки з сьомги, але і з будь-якої іншої солоної червоної риби, будь то форель, лосось або горбуша.

    «Олів'є» з червоною рибою


    Інгредієнти:

  • філе сьомги (або інша червона риба) - 350 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • консервований зелений горошок - 100 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • оливки - 10 шт;

  • лимон - 1 шт.;

  • мариновані огірки - 2 шт.;

  • майонез для заправки.

  • «Олів'є» з сьомгою

    Приготування
    Рецепт «Олів'є» з сьомгою досить простий. Моркву, картоплю ретельно миємо й відварюємо в підсоленій воді до повної готовності не очищаючи від шкірки. Яйця варимо в окремій каструльці круто. Потім охолоджуємо овочі та яйця, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Мариновані огірки нарізаємо такими ж шматочками. Оливки фаршируємо лимоном, нарізаємо часточками, а слабосолону сьомгу подрібнюємо невеликими смужками.
    Всі приготовані інгредієнти змішуємо в глибокій мисці. Додаємо майонез, перемішуємо і перекладаємо в салатник. Прикрашаємо на свій розсуд, включаючи фантазію, і подаємо на стіл. Приємного апетиту!