Не знаєте, чим ще здивувати гостей? Пропонуємо вашій увазі дуже цікавий і незвичайний рецепт салату «Тіффані», який стане прекрасним прикрасою будь-якого святкового столу. Така романтична і ніжна назва блюдо отримало завдяки своїм складом: у ньому гармонійно поєднуються горіхи, курка і виноград. А завдяки своєму дивовижному, ефектного вигляду салат «Тіфані» приверне увагу всіх і не залишить нікого байдужим!
Салат «Тіффані» - рецепт
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; виноград без кісточок - 200 г; зелена цибуля - 50 р; яйце - 3 шт.; капуста білокачанна - 200 г; сир - 100 г; сіль, перець, лимонний сік; майонез - за смаком. Приготування Весь салат викладаємо в салатник шарами, гарненько промазуючи кожен шар майонезом. Отже, спочатку кладемо порізане тонкою соломкою відварене куряче м'ясо.
Потім зверху викладаємо нашатковану капусту, приправлену цукром, сіллю і лимонним соком за смаком. Третім шаром кладемо потертий на крупній тертці сир твердих сортів. Потім дрібно нарізану зелену цибульку, терті на дрібній тертці варені яйця. Тепер все заправляємо майонезом, ретельно розрівнюємо його ложечкою і прикрашаємо зверху половинками зеленого винограду без кісточок. Ставимо готовий салат в холодильник приблизно на 3 години, щоб він добре просочився і настоявся. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо з боків листям салату і зеленню.
Салат «Тіффані» з виноградом
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; каррі - 1 ст. ложка; яйце - 3 шт.; сир твердих сортів - 100 г; виноград кишмиш - 50 г; темний виноград без кісточок - 50 г; мигдаль смажений - 50 г; майонез для заправки. Приготування Беремо курячу грудку, моєму і гарненько натираємо сумішшю солі, перцю і каррі. Залишаємо м'ясо на 30 хвилин, щоб вона як слід добре просочилося. Потім обсмажуємо його на сковороді або відварюємо в каструльці до повної готовності. Готове куряче м'ясо охолоджуємо і поділяємо на тонкі волокна. Викладаємо рівним шаром на дно салатника і змащуємо гарненько майонезом. Сир натираємо на крупній тертці і кладемо другим шаром. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками, викладаючи поверх сиру. Змащуємо знову майонезом і розрівнюємо його за допомогою ложки, змоченою у холодній воді. Потім обсмажуємо на сухій сковороді мигдаль, дрібно рубаємо його і посипаємо рясно наш салат. Ще раз промазуємо майонезом і зверху прикрашаємо розрізаним навпіл виноградом, чергуючи його з кольором.
Салат «Тіффані» з кедровими горішками
Інгредієнти: куряча грудка - 200 г; сир твердий - 200 г; яйце - 5 шт.; кедрові горішки - 100 г; каррі - за смаком; зелень, листя салату для прикраси; сметана - 200 мл; майонез - 200 мл; білий виноград - 200 р. Приготування Отже, як приготувати салат «Тіффані»?
Для початку беремо курячі грудки, натираємо гарненько приправою каррі, обсмажуємо на рослинному маслі і залишаємо остигати. Цим часом відварюємо круто яйця, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Сир твердих сортів тремо на середній тертці. Кедрові горішки обсмажуємо, а виноградинки розрізаємо на дві частини. Остигле куряче м'ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на волокна. Потім укладаємо весь салат шарами, посипаючи кожен кедровими горішками і, промазуючи сметано-майонезним соусом. Спочатку викладаємо куряче м'ясо, потім яйця, потім сир і зверху прикрашаємо виноградом. Салат «Тіффані» найкрасивіше виглядає у вигляді серця, прикрашеного світлим і темним виноградом, але якщо у вас не виходить, то можна зробити його і круглої форми.