Ні один кореєць не уявляє собі трапезу без салату. Кімчі - традиційна закуска з засолених або маринованих овочів. Приготовлені таким чином, вони дуже благотворно впливають на організм, завдяки корисним біфідобактеріям, вызревающим в процесі бродіння. Одним з видів кімчі є салат з пекінської капусти, дуже улюбленої в Кореї. Маринується вона з різними спеціями і добавками і за рахунок цього набуває острокислый присмак. Кімчі напевно багатьом сподобається.
Як приготувати кімчі по-корейськи?
Традиційно готують кімчі влітку. Швидше за все, це тому, що в цей час на ринку багато і яблук, і груш, використовуваних для маринаду, ну і сама пекінська капуста тут є в достатку. Зберігається блюдо в холодильнику досить довго, ви можете скласти корейський салат кимчи в банки, закрити кришками і насолоджуватися ним всю зиму.
Інгредієнти: капуста пекінська - 2 шт.; сіль - 200 г; перець червоний - 250 г; вода - 2 л; зелена цибуля - 8 шт.; редька - 1/2 шт.; часник - 2 головки; імбир - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1/2 головки; цукор - 4 ст. ложки; груша - 1/2 шт.; яблуко - 1/2 шт. Приготування Капуста кімчі згідно з класичним рецептом, готується з пекінської капусти. Для приготування беремо 2 головки, промиваємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо качан. Потім кожну четвертинку нарізаємо на квадратні шматочки розміром близько 25 див. Наливаємо у бутель (або інший посуд) воду, додаємо сіль, розмішуємо до повного розчинення і заливаємо в миску з капустою.
Поки все це маринується (приблизно 3-4 години), готуємо наступні інгредієнти. Яблуко, грушу, імбир, цибуля, часник і цукор подрібнюємо в блендері, редьку натираємо на тертці, зелену цибулю нарізаємо пір'ям по 5-6 див Всі продукти змішуємо в глибокій мисці, додаємо червоний перець, добре перемішуємо і закладаємо нашу капусту, попередньо промиту від солі і віджату на друшляку. Перемішуємо і залишаємо майбутню корейську капусту кімчі маринуватися на дві доби при кімнатній температурі. Потім, відправляємо в холодильник, де вона і буде зберігатися.
Рецепт кимчи з пекінської капусти
Якщо ви вирішили зайнятися приготуванням цього салату, то можете дати розгулятися своїй фантазії. В рецепт приготування кімчі можна додавати будь-які спеції на свій смак: соєвий соус, оцет, рибний або анчоусный соуси, перець чилі. Головне - не забудьте про червоний мелений перець, який ви можете купити у корейців.
Інгредієнти: капуста пекінська - 1 кг; сіль - 4 ст. ложки; перець чилі - 1 шт.; оцет - 2 ст. ложки; соєвий соус - 100 мл; часник - 1 головка; імбир - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 3 головки; цукор - 2 ст. ложки; паприка - 2 ст. ложки. Приготування Пекінську капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків, розрізаємо на 4 частини і видаляємо качан. Потім нарізаємо шматочками (квадратиками) приблизно 2-3 см, складаємо в глибоку миску і засипаємо сіллю.
Закриваємо посуд і даємо постояти добу в прохолодному місці. Через день капусту перемішуємо, зливаємо сік. Ріпчасту цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями, часник очищаємо і видавлюємо. У чилі видаляємо плодоніжки, дрібно нарізаємо. Імбир натираємо на тертці. Всі інгредієнти перемішуємо і додаємо до капусти. Змішуємо соєвий соус, який ми вирішили використати в рецепті корейської капусти кимчи з цукром, паприкою і оцтом, додаємо трохи води і виливаємо в капусту. Накриваємо кришкою і даємо постояти в холодильнику близько 2-3 днів. Як бачите, рецепт кимчи з пекінської капусти можна приготувати і без груші або яблука, його смак вийде трохи іншим, але не менш пікантним.