Одним з перших весняних овочів на прилавках з'являється редис. Не тепличний, вже з грядки. Можна їм просто «хрустіти», наповнюючи організм вітамінами, а можна приготувати салат з редиски, додаючи різні інгредієнти в рецепт. Чудово підійдуть капуста, сир, огірок, бринза, горошок і, навіть, шинка.
Почніть приготування салату з вибору свіжого молодого пучка редиски, щоб ні одного млявого листочка не попалося. Вибрали? Тоді ретельно промиваєте його, зрізуєте бадилля і приступаєте до приготування першого весняного салату.
Салат з редиски з сиром
Приготування такого салату - не надто клопітка справа. А сир, продукт досить калорійний, ви можете з успіхом замінити овечою бринзою. Але, в такому разі, солити салат вже немає необхідності, так як бринза і сама по собі продукт досить просолений.
Інгредієнти: редис - 1 пучок; сир - 50 г; горошок зелений - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; яйце варене - 1 шт.; кріп - 1 пучок; оливкова олія - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Нарізаємо цибулю півкільцями, ошпарюємо окропом і даємо стекти рідини. Таким чином, ми приберемо гіркоту з лука, яка нам в салаті не потрібна. Поки цибуля «відлежується», обрізаємо з редиски хвостики і бадилля, нарізаємо кружечками і кладемо в салатницю. Натираємо сир, нарізаємо дрібними кубиками зварене круто яйце і змішуємо з редисом. Потім додаємо цибулю, зелений горошок і дрібно нарізану зелень. Солимо, перчимо, заправляємо салат з редиски з сиром оливковою олією і посипаємо зеленню. За бажанням, ви можете замінити оливкова олія майонезом.
Салат з редискою і помідорами
Для цього салату ви можете брати як звичайні помідори, так і черрі, які чудово доповнять салат з редиски ще і тим, що мають практично тим же розміром, що і сама редиска. Черрі досить нарізати половинками.
Інгредієнти: редис - 1 пучок; салат зелений -100 г; помідори - 100 г; сіль, спеції - за смаком; оливкова олія - за смаком. Приготування Ретельно промиваємо редис, видаляємо хвостики і бадилля і нарізаємо кільцями. Салат перебираємо, також промиваємо, обсушуємо і рвемо ручками. Додаємо до редису, туди ж нарізаємо помідори (на четвертинки або дрібніше, в залежності від ваших уподобань). Солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Всі інгредієнти ще раз перемішуємо і можемо смачний салат з редиски подавати до столу.
Салат з редиски і капусти
Заправка для будь-якого овочевого салату не обов'язково повинна включати в себе оливкова олія. Ви можете замінювати його кефіром, сметаною, майонезом або лимонним соком. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт салату з редискою, який заправлений кефіром, варіант дієтичний і полегшений.
Інгредієнти: редис - 100 г; капуста - 250 г; огірок - 2-3 шт.; цибуля - 2 шт.; сіль, спеції - за смаком; зелень - за смаком; кефір - 150 р. Приготування Для приготування салату з редиски спочатку дрібно нашинкуем білокачанну капусту. Потім перетрем її руками і залишимо трохи полежати. Цибулю і огірки нарізаємо півкільцями, редиску очищаємо від гички та ріжемо кільцями. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо кефіром, солимо і викладаємо в салатницю. Прикрашаємо порізаною зеленню. За бажанням, кефір можна замінити будь-яким іншим кисломолочним продуктом і приготувати, наприклад, салат з редиски зі сметаною згідно цьому ж рецепту. До речі, цибуля ви теж можете замінити - замість ріпчастої використовувати зелений, щоб салат вийшов самим весняним!