Вернуться назад Распечатать

Салат з редиски

Салат з редиски
Одним з перших весняних овочів на прилавках з'являється редис. Не тепличний, вже з грядки. Можна їм просто «хрустіти», наповнюючи організм вітамінами, а можна приготувати салат з редиски, додаючи різні інгредієнти в рецепт. Чудово підійдуть капуста, сир, огірок, бринза, горошок і, навіть, шинка.
Почніть приготування салату з вибору свіжого молодого пучка редиски, щоб ні одного млявого листочка не попалося. Вибрали? Тоді ретельно промиваєте його, зрізуєте бадилля і приступаєте до приготування першого весняного салату.

Салат з редиски з сиром


Приготування такого салату - не надто клопітка справа. А сир, продукт досить калорійний, ви можете з успіхом замінити овечою бринзою. Але, в такому разі, солити салат вже немає необхідності, так як бринза і сама по собі продукт досить просолений.
Інгредієнти:


  • редис - 1 пучок;

  • сир - 50 г;

  • горошок зелений - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце варене - 1 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • оливкова олія - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.




  • Приготування

    Нарізаємо цибулю півкільцями, ошпарюємо окропом і даємо стекти рідини. Таким чином, ми приберемо гіркоту з лука, яка нам в салаті не потрібна. Поки цибуля «відлежується», обрізаємо з редиски хвостики і бадилля, нарізаємо кружечками і кладемо в салатницю. Натираємо сир, нарізаємо дрібними кубиками зварене круто яйце і змішуємо з редисом. Потім додаємо цибулю, зелений горошок і дрібно нарізану зелень. Солимо, перчимо, заправляємо салат з редиски з сиром оливковою олією і посипаємо зеленню. За бажанням, ви можете замінити оливкова олія майонезом.

    Салат з редискою і помідорами


    Для цього салату ви можете брати як звичайні помідори, так і черрі, які чудово доповнять салат з редиски ще і тим, що мають практично тим же розміром, що і сама редиска. Черрі досить нарізати половинками.
    Інгредієнти:


  • редис - 1 пучок;

  • салат зелений -100 г;

  • помідори - 100 г;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • оливкова олія - за смаком.




  • Приготування
    Ретельно промиваємо редис, видаляємо хвостики і бадилля і нарізаємо кільцями. Салат перебираємо, також промиваємо, обсушуємо і рвемо ручками. Додаємо до редису, туди ж нарізаємо помідори (на четвертинки або дрібніше, в залежності від ваших уподобань). Солимо, перчимо і заправляємо оливковою олією. Всі інгредієнти ще раз перемішуємо і можемо смачний салат з редиски подавати до столу.

    Салат з редиски і капусти


    Заправка для будь-якого овочевого салату не обов'язково повинна включати в себе оливкова олія. Ви можете замінювати його кефіром, сметаною, майонезом або лимонним соком. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт салату з редискою, який заправлений кефіром, варіант дієтичний і полегшений.
    Інгредієнти:


  • редис - 100 г;
  • Салат з редиски

  • капуста - 250 г;

  • огірок - 2-3 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • зелень - за смаком;

  • кефір - 150 р.




  • Приготування

    Для приготування салату з редиски спочатку дрібно нашинкуем білокачанну капусту. Потім перетрем її руками і залишимо трохи полежати. Цибулю і огірки нарізаємо півкільцями, редиску очищаємо від гички та ріжемо кільцями. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо кефіром, солимо і викладаємо в салатницю. Прикрашаємо порізаною зеленню. За бажанням, кефір можна замінити будь-яким іншим кисломолочним продуктом і приготувати, наприклад, салат з редиски зі сметаною згідно цьому ж рецепту. До речі, цибуля ви теж можете замінити - замість ріпчастої використовувати зелений, щоб салат вийшов самим весняним!