Яйця - продукт, що входить до складу багатьох салатів. Вони чудово поєднуються з овочами, м'ясом, рибою. Але є салати, в яких яйця є основним компонентом. Вони прості у приготуванні, до того ж доступні і смачні. Кілька рецептів яєчного салату ми вам зараз розповімо.
Яєчний салат з авокадо - рецепт
Інгредієнти: варені яйця - 8 шт.; авокадо - 1 шт.; лимонний сік - 10 г; петрушка - 20 г; сіль, чорний мелений перець; діжонська гірчиця - 05 ч. ложки; майонез - 60 р. Приготування Яйця і авокадо нарізаємо кубиками, додаємо подрібнену зелень петрушки. І заливаємо соусом: перемішуємо майонез, лимонний сік, гірчицю, солимо і перчимо за смаком. Салат добре вимішуємо і подаємо до столу.
Салат з яєчним омлетом
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; яйця - 2 шт.; молоко - 50 г; горошок - 150 г; зелена цибуля - 20 р; корнішони - 100 г; вершкове масло - 15 г; майонез; сіль, перець. Приготування Готуємо омлет, для цього яйця збиваємо з молоком, солимо за смаком. На сковороді розігріваємо масло і смажимо омлет на невеликому вогні з двох сторін. Коли він охолоне, нарізаємо соломкою. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, потім ріжемо соломкою. Додаємо нарізані кружками корнішони, подрібнений зелений лук і горошок. Кладемо в салат, майонез, перець за смаком.
Сендвіч з яєчним салатом
Американці часто готують сендвічі і в якості начинки чого тільки не використовують. Одним з найбільш простих, доступних і цікавих варіантів є додавання в сендвіч яєчного салату.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; майонез; листя салату; сіль, перець; хліб - 2 шматочки. Приготування Робимо тости, для цього можемо обсмажити хліб у тостері, а за відсутності такого можна зробити це і на сковороді. Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо майонез, сіль і перець за смаком. На хліб викладаємо яєчну масу, зверху накриваємо листком салату, а зверху кладемо другий шматочок хліба. Тепер розрізаємо наш сендвіч навпіл по діагоналі. Вийшло 2 трикутника - 2 сендвіча.
Американський яєчний салат
З таким салатом сендвічі також вийдуть дуже смачними.
Інгредієнти: яйця - 7 шт.; кріп, петрушка, зелена цибуля. Для заправки: яйця - 2 шт.; лимонний сік - 10 г; оливкова олія - 20 г; діжонська гірчиця - 10 г; сіль, перець. Приготування Яйця відварюємо круто, потім чистимо і нарізаємо кубиками. Зелень кропу, петрушки та зеленої цибулі дрібно нарізаємо і додаємо до яєць. Тепер готуємо заправку, для якої сирі яйця збиваємо з дижонской гірчицею, солимо і перчимо за смаком. Потім додаємо в суміш олію, не припиняючи збивати. Після олії додаємо лимонний сік. У вас повинен вийти густий білий соус. Додаємо його до яєць з зеленню і добре вимішуємо.
Якщо таке блюдо ви хочете використовувати для сендвічів, візьміть листя зеленого салату і часточки помідорів. Так бутерброди вийдуть ще смачніше.