Буряк - дуже корисний овоч, який просто незамінний в раціоні кожної людини. З нього можна приготувати безліч різних страв, як гарячих, так і холодних. Зокрема, дуже часто буряк, в сирому або вареному вигляді, стає інгредієнтом салатів, рецепти яких ми і хочемо вам запропонувати.
Салат зі свіжої буряком
«Вітамінна атака» - це не тільки смачний салат з буряком, але і справжнє джерело вітамінів і корисних речовин.
Інгредієнти: буряк молодий - 3 шт.; морква - 2 шт.; часник - 1 зубчик; тертий корінь хрону - 1 ч. ложка; нечищене волоські горіхи - 1 жменя; майонез, перець і сіль за смаком. Приготування Моркву і буряк помийте, зніміть з них шкірку і нарізати тоненькою соломкою. Викладіть овочі в салатник, додайте до них волоські горіхи і пропущений через прес часник. Корінь хрону перемішайте з майонезом і заправте цим соусом салат. Посоліть, поперчіть за смаком і пригощайтеся.
Салат з буряком і яблуком
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; цукор - 1/2 ч. ложки; сіль і рослинне масло. Приготування Буряк відваріть. Потім її і яблуко очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Часник подрібніть, а цибулю наріжте півкільцями. Змішайте всі інгредієнти, додайте цукор, сіль і рослинне масло, перемішайте салат і пробуйте.
Салат листковий з буряком
Інгредієнти: морква - 6 шт.; буряк - 5 шт.; картопля - 6 шт.; яйця - 3-4 шт.; зелень кропу; сіль, чорний мелений перець і майонез за смаком. Приготування Картоплю, буряк і моркву відваріть до готовності в шкірці. Дайте їм охолонути, очистіть і натріть на тертці кожен овоч в окремий посуд. Картопля посоліть, поперчіть і перемішайте. До буряка і моркви, додайте сіль, перець, майонез і теж гарненько перемішайте. Яйця зваріть і розділіть білки і жовтки. Перші натріть на тертці, а другі - розкришіть. Кріп промийте, висушіть і дрібно наріжте.
Салат з буряком викладайте шарами: спочатку картоплю, потім буряк, морква і яєчні жовтки. Змастіть їх майонезом, посипте тертими білками і прикрасьте зеленню кропу.
Королівський салат з буряком
Варіантів рецепта королівського салату з буряком існує безліч. Ми хочемо запропонувати вашій увазі салат з чорносливом і грецькими горіхами.
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; подрібнені волоські горіхи - 1/2 ст.; морква - 1 шт.; яйця - 4 шт.; чорнослив без кісточок - 200 г; тертий сир - 150 г; майонез за смаком. Приготування Морква, буряк і яйця зваріть, і почистіть їх. Овочі натріть на крупній тертці, а яйця і чорнослив дрібно наріжте. Викладайте салат шарами, починаючи з буряків. Потім, викладіть горіхи, моркву і змажте цей шар майонезом. Після цього покладіть яйця, чорнослив і тертий сир, який теж слід змастити майонезом. Дайте салату постояти мінімум кілька годин, щоб він добре просочився, а потім подавайте до столу.
Салат з буряком та яловичиною
Інгредієнти: яловичина - 300 г; буряк - 2 шт.; яйця курячі - 2 шт.; сир твердий - 200 г; часник - 2 зубчики; мигдаль - жменя; майонез за смаком. Приготування Буряк і яловичину відваріть і разом з сиром наріжте кубиками. Яйця теж зваріть і натріть їх на крупній тертці. Часник подрібніть. З'єднайте всі інгредієнти, заправте салат майонезом, посоліть і поперчіть за необхідності. Перед тим як подавати страву на стіл, посипте його обсмаженою і рубаним мигдалем.
Салат з буряком і м'ясом
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; будь-яке м'ясо - 200 г; яйця - 3 шт.; маринований огірок - 1 шт.; консервований горошок - 1/2 б.; часник - 1 зубчик; майонез або олія; зелень і спеції за смаком. Приготування
Яйця і буряк зваріть. М'ясо наріжте невеликими шматочками і обсмажте. Огірок наріжте соломкою, буряк натріть на тертці, а яйця порізати кубиками. З'єднайте всі інгредієнти, приправити сіллю, спеціями, додайте майонез чи масло, перемішайте і салат готовий.