Салати, приготовані зі спаржею, відрізняються дуже низькою калорійністю і швидко засвоюються організмом. Її корисно вживати при набряках, цукровому діабеті, простатиті, а також вагітним жінкам для нормального розвитку дитини. Давайте дізнаємося, як приготувати не тільки смачний, але і дуже корисний салат зі спаржею.
Салат зі спаржею і куркою
Інгредієнти: спаржа - 200г; яблуко - 1шт.; ананас - 1шт.; виноград - 200 г; лимон; відварене куряче філе - 300 г; майонез для заправки. Приготування Рецепт салату зі спаржею досить простий у приготуванні. Беремо ананас, акуратно відрізаємо підстави, листя, очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини. Видаляємо серцевину і шаткуємо кубиками ананас. Яблука миємо, нарізаємо тонкою соломкою. Ягоди винограду розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Пагони спаржі очищаємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і охолоджуємо. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. Змішуємо всі інгредієнти салату. Заправляємо майонезом, поливаємо лимонним і ананасовим соками. Прикрашаємо готовий салат часточками лимона і свіжою зеленню.
Салат зі спаржею і грибами
Інгредієнти: спаржа - 200 г; гриби - 200 г; сіль, перець - за смаком; майонез - 100 мл Приготування Спаржу очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Свіжі гриби перебираємо, промиваємо і ріжемо скибочками. Обсмажуємо на розігрітій сковороді до повної готовності. Додаємо за смаком лимонний сік. Змішуємо всі інгредієнти салату і заправляємо майонезом. Солимо і перчимо за смаком.
Салат зі спаржею і шинкою
Інгредієнти: біла спаржа - 400 г; шинка - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; петрушка, кріп - за бажанням; огірок - 1 шт.; сіль - за смаком; яйце - 3 шт.; майонез; помідор - 3 шт. Приготування Беремо свіжу спаржу, підрізаємо тверді кінчики, очищаємо її, якщо потрібно, і відварюємо, опустивши в киплячу воду. Через 10 хвилин, знімаємо з вогню, зливаємо воду і обсушуємо паперовими рушниками. Помідори нарізаємо кубиками, кладемо їх у друшляк, присипаємо сіллю і даємо стекти зайвому соку. Точно так само чинимо і з огірком - тільки в іншому друшляку. Стручки спаржі розрізаємо на шматочки довжиною 3 см Подрібнюємо заздалегідь зварені яйця дрібними кубиками. Змішуємо спаржу, огірок, помідори, яйця, цибулю і трохи петрушки в салатнику. Додаємо майонез, накриваємо й ставимо на 45 хвилин у холодильник.
Салат «Колізей» зі спаржею
Інгредієнти: спаржа біла - 500 г; апельсин - 1 шт.; рукола - 300 г; волоські горіхи - 05 склянки; оливкова олія - 3 ст. ложки; шафран, лимонний сік - за смаком. Приготування Спаржу моєму, викладаємо у місткість пароварки і готуємо протягом 15 хвилин. Цим часом очищаємо апельсин, розбираємо на часточки і звільняємо від плівок. Змішуємо лимонний сік і оливкову олію. Викладаємо В салатник рукколу, спаржу, апельсин і волоські горіхи. Перемішуємо, заправляємо маслом і посипаємо шафраном.
Салат зі спаржею і креветками
Інгредієнти: свіжа спаржа - 300 г; креветки - 10 шт.; огірок - 1 шт.; зелень - 30 г; часник - один зубчик; сік лимона - 2 ст. ложки; масло оливи - 2 ст. ложки. Приготування Спаржу відварюємо в злегка підсоленій воді протягом 3 хвилин. Креветки закидаємо в киплячу воду і даємо поваритися хвилин 10 після чого відкидаємо все на сито. Свіжий огірок нарізаємо тонкими смужками, петрушку і зелень дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисці. Потім робимо заправку - в оливкову олію додаємо лимонний сік, подрібнений часник і дрібку солі, перемішуємо. Салат з креветок зі спаржею викладаємо на красиві тарілки і поливаємо соусом.