Вернуться назад Распечатать

Салат «Лисичка»

Салат «Лисичка»
Сьогодні ми розглянемо з вами кілька оригінальних і смачних рецептів приготування незвичайного, яскравого, красивого і смачного салатику, який називається «Лисичка». Він досить простий у приготуванні, зате з легкістю прикрасить будь-яке застілля і підніме всім настрій одним тільки зовнішним виглядом!

Салат «Лисичка» з корейською морквою


Дуже простий у приготуванні, але шалено ніжний і смачний салат. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • мариновані огірки - 3 шт.;

  • корейська морква - 200 г;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - за бажанням;

  • майонез для заправки;

  • ядра граната - для прикраси.


  • Приготування
    Як приготувати салат «Лисичка»? Для початку беремо куряче філе, промиваємо, обсушуємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності. Потім, остуджуємо і розбираємо м'ясо на волокна, або ж нарізаємо тонкими смужками разом з маринованими огірками. Далі натираємо на крупній тертці сир. Змішуємо в салатнику огірки, корейську моркву, видавлений часник, сир, заправляємо все майонезом і насолоджуємося дивовижним смаком цього простого блюда. Перед подачею на стіл, можете прикрасити салат «Лисичка» ядерцями граната!

    Салат «Лисичка під шубою»


    Всім добре відомо популярне блюдо «Оселедець під шубою». Але деякі люди не люблять буряк, тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити звичний салат і спробувати щось новеньке.
    Інгредієнти:

  • оселедець солона - 1 шт.;

  • консервовані або солоні гриби - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Для приготування салату «Лисичка в шубці» беремо солону оселедець, чистимо, відокремлюємо від кісток і ріжемо дрібними шматочками. Далі нарізаємо тонкою соломкою гриби і ріпчасту цибулю. Злегка обсмажуємо одну половину цибулі з грибами, а другу - з натертою на крупній тертці морквою. Картоплю миємо й відварюємо його в мундирі. Потім очищаємо і натираємо на тертці. Далі викладаємо підготовлені інгредієнти шарами в наступному порядку, не забуваючи промащувати все майонезом. Отже, на дно салатника кладемо шматочки оселедця, потім обсмажену цибулю з грибами, далі відварна картопля і зверху накриваємо все рудою шапкою з моркви з цибулею.
    Обмазуємо майонезом і поставити на 2 години в холодильник для просочення.

    По закінченню часу салат «Лисичка з оселедцем» готовий, ласуйте на здоров'я!

    Салат «Під шубою лисички»


    Інгредієнти:

  • відварене куряче філе - 2 шт.;

  • мариновані гриби - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • майонез для заправки;

  • морква по-корейськи - 300 г;

  • оцет, сіль, цукор - за смаком.



  • Приготування

    Куряче філе відварюємо в злегка підсоленій воді і нарізаємо дрібними шматочками. Яйця теж варимо круто і очищаємо від шкаралупи. Гриби нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і маринуємо. Для цього кладемо їх у пиалку, солимо небагато, сахарим і, окропивши трохи оцтом, тримаємо 5 хвилин, щільно накривши кришкою.

    Далі викладаємо салат шарами у такому порядку:

  • 1 - ий шар - відварене куряче філе;
  • Салат «Лисичка»

  • 2 - ий шар - цибуля маринований;

  • 3 - ій шар - мариновані грибочки;

  • 4 - ий шар - майонезна сіточка;

  • 5 - й шар - яйця, терті на крупній тертці;

  • 6 - й шар - майонезна сіточка;

  • 7 - й шар - морква по-корейськи.


  • Потім, прикрашаємо за бажанням наш салат, надаючи йому вигляд лисички. Для цього грудку посипаємо трохи покришеним жовтком, а кінчик хвостика - тертим білком, оченята робимо зі свіжого огірка, а носик - з чорного перцю.

    Ось такий у нас з вами вийшов красивий, апетитний, яскравий і смачний салатик!