Так хочеться на свято приготувати щось новеньке і незвичайне. Але іноді, ми просто боїмося експериментувати! А раптом не вийде? Пропонуємо вашій увазі дуже незвичайний, святковий і красивий салат, який називається «Клеопатра». Він не тільки викличе у всіх захоплення, але і стане вашим фірязикам блюдом. Давайте розглянемо кілька рецептів його приготування, а ви самі виберіть той, який сподобається!
Салат «Клеопатра» з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; солоні огірки - 200 г; хліб чорний - 300 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; майонез - 5 ст. ложок; червона консервована квасоля - 200 г; сіль - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій киплячій воді до повної готовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Солоні огірки подрібнюємо кубиками. Квасоля відкидаємо на сито, щоб позбутися від зайвої рідини. Чорний хліб нарізаємо соломкою і злегка обсмажуємо на оливковій олії до рум'яної скоринки. Змішуємо всі інгредієнти в салатник: куряче м'ясо, квасоля, солоні огірки, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Зверху викладаємо хлібні сухарики і подаємо на стіл.
Якщо хочете зробити салат трохи ніжніше, то просто замініть майонез сметаною, і тоді він вийде більш легким і соковитим.
Салат «Клеопатра» з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; чорні маслини без кісточок - 200 г; консервовані ананаси - 200 г; консервовані печериці - 150 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; оцет - 1 ст. ложка; майонез - 4 ст. ложки. Приготування Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими кільцями і заливаємо оцтом. Залишаємо на 20 хвилин маринуватися. Крабові палички розморожуємо, і нарізаємо тонкими смужками. З маслин зливаємо рідину, ріжемо кільцями. Ананас і печериці подрібнюємо дрібними кубиками. Перемішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо цибулю. Салат «Клеопатра» з ананасами солимо за смаком, перчимо і заправляємо майонезом.
Салат «Клеопатра» з сьомгою - рецепт
Інгредієнти: пекінська капуста - 100 г; сьомга - 100 г; мариновані креветки - 20 шт.; заморожений або свіжий горошок - 30 г; свіжий помідор - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; насіння кунжутне - 1 ст. ложка; рідкий мед - 1 ч. ложка; соєвий соус - 2 ст. ложки; лимонний сік - за смаком. Приготування Беремо пекінську капусту, гарненько миємо, очищаємо і шаткуємо великими скибочками. Сьомгу очищаємо від кісток і шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Мариновані креветки в салат кладемо цілими. Горошок злегка проварюємо, охолоджуємо і тільки потім додаємо в салат. Помідор і огірочки нарізаємо за бажанням.
Салат сильно не перемішуємо. Тепер готуємо заправку. Для цього змішуємо рідкий мед з соєвим соусом, додаємо злегка обсмажені кунжутне насіння і даємо настоятися протягом 10 хвилин. Поливаємо наш салат маринадом і не перемішуємо.
Салат «Клеопатра» з язиком
Інгредієнти: язик яловичий - 1 шт.; огірок свіжий - 2 шт.; королівські креветки - 100 р.; яйця - 2 шт.; сіль - за смаком; майонез для заправки. Приготування Мова заздалегідь відварюємо в злегка підсоленій воді. Даємо йому охолонути і потім знімаємо акуратно грубу шкірочку, після чого нарізаємо його тонкою соломкою. Огірок моєму, очищаємо і подрібнюємо кубиками. Креветки відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Яйця теж відварюємо круто, охолодити, чистимо від шкаралупи і тремо на крупній тертці. Викладаємо салат шарами в наступній послідовності: спочатку мову, потім огірок, креветки і зверху яйця. Кожен шар промазуємо майонезом і трохи додаємо сіль.
Салат відправляємо на деякий час в холодильнику, щоб він як слід, просочився.