Салати з індичкою можна приготувати різними способами: вони можуть бути холодними і теплими, заправлені маслом, майонезом або кисломолочними продуктами. У приготуванні салатів з індички може використовуватися смажене, варене чи копчене м'ясо, яке чудово поєднується з перловкою, рисом, помідорами, маслинами і фруктами. Давайте розглянемо деякі незвичайні рецепти приготування салатів з індичкою, які чудово прикрасять будь-яке застілля.
Салат з індички з чорносливом
Інгредієнти: філе індички - 300 г; чорнослив без кісточок - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; сир - 200 г; зелень салату; волоські горіхи - 50 г; рослинне масло - для заправки; майонез; зелень - для прикраси. Приготування Отже, для початку беремо філе індички і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності, постійно помішуючи. Далі охолодити м'ясо і нарізаємо невеликими шматочками.
Чорнослив без кісточок заливаємо крутим окропом, накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 20. Потім воду зливаємо і обсушуємо плоди. Болгарський перець очищаємо від насіння, миємо й нарізаємо тонкою соломкою. Яблука миємо, обсушуємо, ріжемо на дві половинки, видаляємо серцевину. М'якоть нарізаємо невеликими скибочками. Листя салату споліскуємо і дуже дрібно рубаємо.
З'єднуємо всі приготовані інгредієнти разом, додаємо волоські горіхи, заправляємо майонезом за смаком і все ретельно перемішуємо. Зверху посипаємо тертим сиром і подаємо готовий салат з індички до столу.
Салат з індички з ананасом
Незвичайно смачний і красивий салатик. Інгредієнти, що входять до його складу, корисні малокалорійні, тому можете спокійно їсти його стільки, скільки захочете!
Інгредієнти: листя салату; філе індички - 300 г; перець болгарський - 1 шт.; олія з виноградних кісточок - 100 мл; лимонний сік - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; ягоди брусниці - для прикраси. Приготування Листя салату добре промиваємо під холодною водою, просушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. М'ясо індички обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, охолодити і подрібнюємо. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо кубиками.
Потім переходимо до приготування заправки для салату. Для цього змішуємо масло, лимонний сік, сіль, перець і гірчицю.
На красиве блюдо кладемо трохи листя салату, потім шматочки м'яса, ананас і перець. Поливаємо все приготованим соусом і зверху посипаємо для краси ягодами брусниці.
Теплий салат з індичкою
Інгредієнти: філе індички (відварне) - 250 г; печериці - 100 г; бекон копчений - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; винний червоний оцет - 2 ст. ложки; листя шпинату -150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо цибулю, чистимо й нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо її на рослинній олії до м'якого стану. Потім викладаємо порізані пластинами печериці і готуємо з цибулею протягом 5 хвилин.
Далі перекладаємо обжарку в тарілку і відставляємо в сторону. Смужки бекону розрізаємо на 2 частини і звертаємо в невеликі рулетики. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо приблизно 3 хвилини. Потім вливаємо винний оцет, солимо і перчимо за смаком.
Відварне м'ясо індички нарізаємо кубиками і додаємо до грибів з цибулею. Тепер змішуємо всі інгредієнти в сковороді, накриваємо кришкою і готуємо 2 хвилини на слабкому вогні. Листя шпинату промиваємо, обсушуємо і викладаємо на плоске блюдо. Зверху кладемо приготований теплий салат з індички з грибами і поливаємо соусом, що утворився в сковороді. Відразу ж подаємо на стіл, прикрасивши дрібно посіченою зеленню.