Яйця перепелів випереджають курячі не тільки по вітамінному, але і по мікроелементному складу. До того ж в крихітному жовтку в рази менше холестерину, тому самі яйця можна вживати під час дієт і розвантажувальних днів не турбуючись про зайві калорії.
Темою даної статті стануть салати з перепелиними яйцями, а точніше їхні рецепти, яким напевно знайдеться місце у вашій кулінарній записній книжці.
Овочевий салат із перепелиними яйцями
Легкий і смачний салат із перепелиними яйцями - відмінний варіант дієтичного ланчу.
Інгредієнти: яйця перепелині - 7 шт.; салат латук - 1 пучок; помідори черрі - 200 г; часник - 1 зубчик; болгарський перець - 1 шт.; бекон - 4 шт.; зелена цибуля - 3 пера; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; бальзамічний оцет - 3 ст. ложки; кріп - за смаком; майонез, або оливкова олія - за смаком; сіль - 1/8 ч. ложки. Приготування Яйця відварюємо і поділяємо на жовтки і білки: жовтки кладемо в миску, білки відкладаємо в сторону. До жовтків додаємо кріп, заправку за смаком (майонез або олія), роздавлений часник і сіль. Все гарненько перетираємо і фаршируємо масою білок.
Салат латук рвемо руками і розкладаємо по сервировочному страви. Зверху кладемо цілі помідори черрі, яйця перепелині, кубики болгарського перцю і попередньо обсмажені шматочки бекону (в дієтичному варіанті страви його можна не додавати).
У мисці змішуємо 3 столові ложки олії, бальзамічний оцет, гірчицю, сіль, нарізаний кріп і зелений лук. Отриманої поливаємо заправкою салат і подаємо страву до столу.
Салат «Грецький» з перепелиними яйцями
Додати в класичний «Грецький» розмаїття і ситності можна за допомогою варених перепелиних яєць.
Інгредієнти: яйця перепелині - 6 шт.; помідор - 1 шт.; огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; листя салату - 100 г; цибуля червоний - 1 шт.; сир «Фета» - 120 г; маслини - 10 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Зелень миємо й обсушуємо, крупно рвемо руками і кладемо в салатник. Наступними в салат йдуть варені перепелині яйця і помідори, нарізані кубиками. Всі інші овочі також нарізати кубиками і відправляються в салатник. Останніми «Грецький» доповнюють цілі маслини і кубики Фети». Все що залишається - заправити салат сумішшю оливкової олії, лимонного соку і спецій, а любителям пікантного смаку радимо замінити лимонний сік бальзамічний або винним укусом.
Салат з креветками та перепелиними яйцями
Преамбулою до вишуканої вечері може стати легкий салат, до складу якого входять креветки і перепелині яйця. У поєднанні з відповідною заправкою і супроводом з смачного гарніру це блюдо стане зіркою вечора.
Інгредієнти: креветки - 300 г; яйця перепелині - 10 шт.; листя салату - 200 г; помідори черрі - 10 шт.; сир «Пармезан» - 100 р. Для заправки:
гірчиця - 1 ч. ложка; винний оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; цукор - щіпка; сіль, перець - за смаком. Приготування Креветки варимо в підсоленій воді 3-4 хвилини, варено-морозиво-продукт досить обдати окропом. Перепелині яйця відварюємо круто і очищаємо, кожне розрізаємо на половинки. Листя салату моєму і рвемо руками. Томати черрі ріжемо навпіл. «Пармезан» або натираємо нарізаємо тонкими пластинами за допомогою овочечистки. Всі підготовлені інгредієнти перемішуємо в салатнику.
В окремій посудині ретельно змішати гірчицю, винний оцет і оливкове масло. Приправляємо соус сіллю, цукром, перцем і заправляємо салат.