Вернуться назад Распечатать

Салат «Чафан»

Салат «Чафан»
Якщо у вас намічається якесь святкова подія, то запропонуйте своїм гостям замість звичного «Олів'є» спробувати новий дивовижно смачний салат «Чафан». Для будь-якого урочистості або банкету таке різнобарвне сибірське страва буде просто розкішним і вишуканою прикрасою. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти приготування салату «Чафан».

Класичний рецепт салату «Чафан»


Класичний рецепт салату «Чафан» можна змінювати за своєю кулінарної фантазії і смаковим уподобанням. Наприклад, варену моркву можна замінити корейської, а яловичину - куркою або свининою.
Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • білокачанна капуста - 100 г;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати салат «Чафан»? М'ясо нарізаємо дуже тонкою соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі. Картоплю чистимо, ріжемо ще тонше, ніж яловичину і так само обсмажуємо до хрусткої скоринки. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями, замочуємо у воді, щоб пішла вся гіркота. Буряк і моркву ретельно моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Огірки і помідори ріжемо соломкою.
    Беремо велике кругле блюдо і викладаємо на нього всі інгредієнти апетитними купками. У середину кладемо гірку смаженого м'яса, а навколо нього викладаємо моркву, буряк, картоплю, огірки, капусту та помідори. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо класичний «Чафан» майонезом і ретельно перемішуємо.

    Салат «Чафан» з куркою


    Інгредієнти:

  • свіжа капуста - 50 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • куряче філе - 50 г;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • оцет, лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як зробити салат «Чафан»? Капусту, буряк, моркву нарізаємо тонкою соломкою. Потім всі маринуємо окремо, додаючи сіль, спеції, чорний перець, тертий часник, оцет і заливаючи розпеченим рослинним маслом.
    Куряче філе приправляємо спеціями, обсмажуємо на сковороді і нарізаємо тонкою соломкою. Картоплю чистимо і теж подрібнюємо, обсмажуємо у фритюрі. Коли всі інгредієнти готові, викладаємо кожен продукт гіркою на велике плоске блюдо, поливаємо зверху оливковою олією і лимонним соком. При подачі на стіл прикрашаємо салат «Чафан» без майонезу дрібно посіченою свіжої зеленню.

    Салат «Чафан» з корейською морквою


    Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква по-корейськи - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • зелень петрушки, кропу, цибулі - за бажанням.


  • Приготування
    Як приготувати салат «Чафан»? М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Потім перекладаємо в сковороду і обсмажуємо до готовності на рослинній олії.
    Салат «Чафан»
    Картоплю чистимо, ріжемо скибочками і смажимо у фритюрі. Перемішуємо його з м'ясом і обережно зливаємо зайву олію. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо тонкими півкільцями. Далі заливаємо його на 20 хвилин окропом, щоб пішла вся гіркота і різкий запах. Буряк злегка відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
    Тепер беремо велику плоску тарілку, в центр викладаємо картоплю з м'ясом, а навколо кладемо гірками буряк, корейську моркву, зелень і вимочений цибулю. Безпосередньо перед подачею на стіл поливаємо салат майонезом, акуратно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!