Салати зайняли міцну позицію на нашому столі, жодне свято не обходиться без них. Це і зрозуміло, деякі продукти в поєднанні один з одним створюють справжню феєрію смаку. Любителям риби і морепродуктів напевно припадуть до душі смачні салати з мідіями, креветками та іншими мешканцями морів і океанів. Рецепти їх приготування ми вам зараз розповімо.
Салат з мідій, кальмарів та креветок
Інгредієнти: мідії заморожені - 100 г; креветки заморожені - 100 г; консервовані кальмари - 100 г; огірки - 1 шт.; листя салату - 5 шт.; консервована кукурудза в качанах - 60 г (4 шт.); яйця - 3 шт.; сухарики зі смаком червоної ікри - 50 г; твердий сир - 150 г; майонез - за смаком. Приготування Креветки заливаємо окропом, доводимо до кипіння і відварюємо до готовності. Зазвичай пари хвилин після закипання цілком достатньо, але якщо ви серйозно задалися питанням як правильно варити креветки , то пропонуємо вам вивчити відповідний матеріал. Після варіння очищаємо їх від панцира. Мідії ж достатньо просто залити окропом приблизно на 2-3 хвилини, після чого воду потрібно злити. Варені яйця, огірок і консервовані кальмари нарізаємо соломкою, твердий сир тремо на крупній тертці. Всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо майонезом і перемішуємо. Перед подачею на стіл додаємо сухарики і ще раз вимішуємо. На плоске блюдо викладаємо листя зеленого салату, зверху - наш салат з мідіями, креветками і кальмарами. Качани кукурудзи розрізаємо навпіл і прикрашаємо салат зверху. Також в якості прикраси можна використовувати оливки, креветки, лимон і зелень.
Салат зі смаженими мідіями і креветками
Інгредієнти: очищені креветки - 100 г; мідії - 200 г; цибуля - 1 шт.; твердий сир - 150 г; яйця варені -4 шт.; майонез - 100 г; рослинна олія - 30 мл; сіль, лимонний сік - за смаком. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібненько нарізаємо. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю, додаємо мідії, креветки і готуємо ще 5 хвилин, додаємо сіль і сік лимона за смаком. Всі перекладаємо в тарілку і даємо охолонути. Відварені яйця нарізаємо дрібними кубиками, також ріжемо сир. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез, перемішуємо і якщо потрібно, то досолює за смаком. Салат зі смаженими мідіями і креветками готовий! Якщо ж ви хочете приготувати не закуску, а повноцінне блюдо, то придбайте до рецептом смажених мідій .
Салат з восьминогів і мідій
Інгредієнти: Для однієї порції:
консервовані в олії восьминоги - 50 г; мідії консервовані - 50 г; редис - 2 шт.; оливки - 5 шт.; норії - 1 аркуш; зелень руколи, м'яти, шпинату, зеленого салату - 30 г; оливкова олія, лимонний сік - за смаком. Приготування Зелень попередньо промиваємо, обсушуємо і рвемо руками на довільні шматочки. Укладаємо на тарілку спочатку зелень, потім нарізану кільцями редиску, мідії, восьминогів, оливки і норії, порізану на шматочки. Поливаємо салат лимонним соком і оливковою олією.
Салат з мідій і рапанів
Інгредієнти: відварне м'ясо рапана - 200 г; мідії - 200 г; кукурудза консервована - 240 г; огірки - 2 шт.; відварений рис - 100 г; варені яйця - 5 шт.; майонез, сіль, зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування М'ясо рапана, яйця, свіжі огірки нарізаємо соломкою, додаємо мідії, кукурудзу і відварений рис. Кладемо подрібнену зелень, майонез за смаком і перемішуємо, якщо потрібно, ще трохи підсолюємо.
Салат з морепродуктів з мідіями
Інгредієнти: кальмари очищені - 500 г; крабові палички - 240 г; мариновані креветки - 200г; мариновані мідії - 100 г; мариновані рапани - 100 г; тертий сир - 100 г; маслини - 100 г; помідори - 3 шт.; білки варених яєць - 4 шт.; сирний майонез, сіль, лимонний сік - за смаком. Приготування Кальмари опускаємо в киплячу воду і варимо 2-3 хвилини, не більше. Коли вони охолонуть, нарізаємо їх соломкою. Крабові палички ріжемо дрібними кубиками. Білки яєць натираємо на крупній тертці . З рапанів, кальмарів та креветок зливаємо рідину. Помідори ділимо на 2 частини, виймаємо м'якоть, а основу також ріжемо соломкою. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо тертий сир, нарізані кружечками оливки, майонез і зелень, трохи лимонного соку, перемішуємо, якщо потрібно, то досолює за смаком.