Вернуться назад Распечатать

Салат з консервованої сардини

Салат з консервованої сардини
Для того щоб прикрасити стіл, не обов'язково готувати складні салати з дорогих продуктів, можна взяти прості інгредієнти, додати трохи фантазії, приправити натхненням і отримати чудове блюдо. Одними з таких страв є салат зі шпротами або салат з консервованої сардини, недорого продукту, купити який можна абсолютно в будь-якому магазині. А ось зі способами його приготування ми вас познайомимо нижче.

Салат з сардинами і яйцями


За основу рецепта ми з вами візьмемо 1 банку консерви і відварені яйця - це універсальний рецепт салату з сардини в маслі. До інгредієнтів ви можете додавати різні свіжі або варені овочі, гриби, а також змінювати заправку на свій смак.
Інгредієнти:

  • консерви рибні - 1 банка;

  • яйце - 3 шт.;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • майонез - 200 г;

  • петрушка - 50 г;

  • кріп - 50 р.



  • Приготування

    Для приготування салату з консервованої сардини, спочатку відваримо яйця, очистимо їх і наріжемо кубиками. Рибу розминаємо виделкою. Масло в цьому рецепті нам не знадобиться. Зелень дрібно нарізаємо, змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.
    Ви можете до інгредієнтів додати 2 пачки сухариків, приміром, зі смаком риби, і приготувати салат з сухариками і сардиной. Після того, як додасте їх, салат треба відразу подавати до столу, щоб сухарики залишилися хрусткими.

    Салат з крекером і сардиной


    Цей салат, крім того, що легко і просто готується, може подаватися і на святковий стіл, так як всі інгредієнти викладаються шарами, а форма нагадує торт.

    Інгредієнти:

  • консерви рибні - 1 банка;

  • яйце - 4 шт.;

  • крекер бутербродний - 24 шт.;

  • сир - 150 г;

  • зелена цибуля - 2 стрілки;

  • майонез - за смаком;

  • часник - 2 зубчики.



  • Приготування

    На дно салатниці викладаємо один шар солоного крекеру. Відварюємо яйця, чистимо, натираємо білки на середній тертці, потім змішуємо з 2 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар крекеру. Рибу розминаємо виделкою, масло не зливаємо, в салаті з консервів сардини воно прекрасно просочить крекер. Потім викладаємо її наступним шаром в салатницю, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і накриваємо ще одним шаром крекеру. Натираємо сир на середній тертці, змішуємо з видавленим часником і 4 столовими ложками майонезу і викладаємо на крекер. Зверху - наступний шар солоного крекеру, яким змащуємо 2-3 столовими ложками майонезу і посипаємо натертим жовтком. Можете прикрасити салат з консервів сардини гілочками зелені - петрушки, кропу або свіжим огірком.

    Салат з сардини і рису


    Інгредієнти:

  • консерви рибні - 1 банка;

  • яйце - 2 шт.;

  • рис відварний - 1 склянка;

  • цибуля - 1 головка;

  • майонез - 1-2 ст. ложки.



  • Приготування

    Розминаємо консерви виделкою (не зливаємо масло), змішуємо з вареним рисом, дрібно порубаними яйцями і цибулею, заправляємо майонезів і викладаємо в салатницю.

    Салат з грибами і сардиной


    Інгредієнти:

  • консерви рибні - 1 банка;

  • яйце - 5 шт.;

  • гриби - 400 р;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 головка;

  • огірок маринований - 2 шт.;

  • сир - за смаком;

  • майонез - 1-2 ст. ложки.


  • Салат з консервованої сардини

    Приготування

    Гриби (краще шампіньйони) нарізаємо скибочками і злегка підсмажуємо. Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо овочі на сковорідці, потім зливаємо масло, щоб салат із сардин, рецепт якого і так містить достатньо масла з консерви, не був занадто жирним. Рибку розминаємо, огірок нарізаємо соломкою, варені яйця натираємо на тертці і викладаємо всі інгредієнти шарами в салатницю. Першими йдуть гриби, потім яйця, потім огірок, сардини і зверху цибулю з морквою. Кожен шар салату з консервованої сардини змащуємо майонезом. Перед подачею на стіл посипаємо натертим сиром.
    Якщо ці салати з консервами припали вам до смаку, то відкрийте рецепт салату з консервованим тунцем - він теж дуже смачний і поживний.