Салати хороші тим, що при невеликих витратах часу і сил, ви отримуєте повноцінне блюдо, яке відмінно підходить і для святкового столу, і для звичайного сімейного вечері. Одним з таких варіантів є салат «Кошик з грибами», який виходить дуже ситним і дуже красивим. Для його приготування можна використовувати не тільки дану статтю, але і матеріал «Грибна поляна», рецепти якого схожі.
Салат «Кошик з опеньками»
Інгредієнти: опеньки мариновані - 1 банка; шинка - 300 г; картопля - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; яйця - 3 шт.; майонез за смаком. Приготування Яйця і картоплю відваріть до готовності і почистіть. Зелену цибулю дрібно наріжте, шинку і картоплю поріжте кубиками, яйця натріть на крупній тертці. Так як салат викладається шарами, для нього краще взяти широке блюдо. Спочатку викладіть опеньки капелюшками вниз, потім цибулю, шинку, картоплю і врешті - яйця. Усі шари, крім останнього, змастіть майонезом. Готовий салат поставте на кілька годин у холодильник, щоб він просочився.
Перед тим як подавати блюдо, накрийте його ще одним широким стравою, трохи притисніть і акуратно переверніть. Завдяки цьому трюку, капелюшки грибів опиняться в самому верху, і у вас вийде справжнє грибне козуб.
Салат «Кошик» - рецепт
Цей рецепт салату «Грибний козуб» досить простий, але зверніть увагу, що на його приготування потрібно чимало часу, так що якщо ви хочете пригостити ним гостей, почати робити його потрібно за день до їх приходу.
Інгредієнти: картопля - 2-3 шт.; куряче філе - 300 г; солоні огірки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 3 шт.; мариновані шампіньйони - 1 банка; морква корейська - 250 г; сир - 150 г; майонез за смаком. Приготування Перед початком приготування салату потрібно замаринувати цибулю. Для цього наріжте його і залийте маринадом, що складається з води, оцту, цукру і солі. Дайте луку постояти хоча б 6 годин. Блюдо, на яке будете викладати салат, збризніть рослинним маслом і при бажанні посипте рубаним кропом.
На дно викладіть цілі печериці, капелюшками вниз. Посипте їх половиною маринованої цибулі. Наступний шар - відварна картопля, натертий на крупній тертці. Цей шар гарненько змастіть майонезом, потім укладіть відварне і нарізане куряче філе. Далі йдуть порізані кубиками солоні огірки і друга частина маринованої цибулі. Слідом розкладіть корейську моркву, посипати її тертим сиром, і цей шар теж рясно промажте майонезом.
Поставте салат в холодильник на 6 годин, після чого накрийте його тарілкою, переверніть і подавайте до столу. А ще з схожих інгредієнтів можна приготувати не тільки це блюдо, але і іншої салат з маринованими печерицями .