Прийдешнє літо несе з собою море корисностей, серед яких неймовірну кількість свіжих і недорогих овочів, салати з яких стануть частими гостями наших столів в цю теплу пору. Поза конкуренцією, безумовно, салати з помідорів і огірків, хоча салат зі шпинатом і інший зелень теж користується популярністю. Без них, здавалося б, не обходиться не один рецепт закуски. Саме огірково-помідорним салатів і буде присвячена ця стаття, в якій зберуться самі смачні й корисні рецепти.
Салат: огірки, помідори, сир
Який салат приходить вам в голову, коли ви чуєте словосполучення «огірки, помідори, сир»? Правильно, «Грецький», якої ніколи не було рівних серед усіх літніх закусок.
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибуля червоний - 1/2 шт.; сир «Фета» - 120 г; маслини - 6-7 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сушений орегано - 1/4 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Огірок і помідор нарізаємо кубиками, аналогічним чином робимо і з сиром. Червоний цибулю ріжемо тонкими кільцями, маслини очищаємо від кісточок. В окрему миску наливаємо оливкову олію і лимонний сік, додаємо туди сіль, перець, орегано і роздавлений часник, ретельно перемішуємо. До ароматної заправці кладемо залишилися інгредієнти, перемішуємо салат ще раз і подаємо до столу.
Салат: огірки, помідори, перець
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; огірки - 3 шт.; перець болгарський - 2 шт.; червоний цибуля - 1/2 шт.; петрушка - 1/4 пучка; червоний винний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 5 ст. ложок; мікс салату - 80 г; сир - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Помідори, огірки та перець нарізаємо великими кубиками, червоний лук ріжемо тонкими півкільцями. Мікс салату промиваємо і подрібнюємо при необхідності.
В окремій мисці змішуємо оливкову олію, винний оцет, солимо і перчимо заправку. Заливаємо цим соусом суміш овочів. Перед подачею посипаємо салат рубаною петрушкою і жирним сиром.
Салат: огірки, помідори, капуста
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; червона капуста - 1/4 качана; цибуля шалот - 3 шт.; петрушка - 1/4 пучка; листя м'яти - 1 жменя; бринза - 100 г; каперси - 3 ст. ложки; гірчиця - 3 ст. ложки; винний оцет - 3 ст. ложки; оливкова олія - 6 шт. ложок; сіль, перець - за смаком. Приготування Для початку приготуємо заправку: у невеликій мисці змішуємо оцет, каперси, дрібно нарізану цибулю і 1 1/2 ст. ложки гірчиці. Решту гірчицю поступово втручається в заправку разом з оливковою олією, збиваємо соус до загусання.
Огірки і помідори крупно нарізаємо, качан капусти шаткуємо і викладаємо в якості подушки на сервірувальну тарілку. Поверх капусти кладемо огірки і помідори, нарізану бринзу, зелень і каперси. Поливаємо салат заправкою і негайно подаємо до столу.
Салат: креветки, огірки, помідори, яйця
Інгредієнти: томати черрі - 7 шт.; огірок - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; креветки - 250 г; яйця - 2 шт.; петрушка - 1/2 ст.; листя м'яти - 1/4 ст.; оливкова олія - 3 ст. ложки; сік лимона - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Креветки свіжоморожені ошпарюємо окропом, яйця відварюємо круто і нарізаємо четвертинками. М'якоть авокадо ріжемо великими кубиками, огірки подрібнюємо тонкими кільцями, а черрі ріжемо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, крім яєць, і заправляємо оливковою олією і лимонним соком. Заправляємо салат сіллю і перцем, прикрашаємо зеленню петрушки і четвертинками відварених яєць.
Салат: курка, огірки, помідори
Рецепт цього салату включає курку і огірки з помідорами, які відмінно поєднуються в легке, дієтичне, а головне смачне блюдо. Якщо не любите курку, то можете замінити її індичкою, страва від цього гірше не стане. А якщо дане поєднання вам сподобається, то придивіться детальніше до салатам з індичкою .
Інгредієнти: відварна куряча грудка - 150 г; огірок - 2 шт.; петрушка - 1/2 пучка; зелена цибуля - 1/2 пучка; помідори - 4 шт.; майонез - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварну курячу грудку розбираємо на волокна і змішати з нарізаним огірком. Туди ж відправляємо нарізану зелень. Заправляємо отриманий салат соусом зі сметани, майонезу і лимонного соку, приправляємо сіллю і перцем і фаршируємо салатом очищені від серцевини томати.