Салат з вареною ковбасою може стати смачним і простим доповненням до сімейного вечері, якщо ви проявіть трохи фантазії. Вона чудово поєднується з багатьма свіжими овочами та зеленню. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування салатів з вареною ковбасою, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Рецепт салату з вареною ковбасою
Інгредієнти: варена ковбаса - 200 г; огірки свіжі - 2 шт.; морква - 2 шт.; сир твердих сортів - 100 г; часник - 2 зубчики; майонез для заправки. Приготування Свіжий огірок і ковбасу нарізаємо тонкою соломкою. Моркву чистимо і шаткуємо длинненько на тертці. Майонез змішати з видавленим через прес часником, а сир натираємо на дрібній тертці. Викладаємо салат шарами у будь-якій послідовності, змащуючи кожен майонезом. Зверху посипаємо тертим сиром і ставимо салат з вареною ковбасою на 30 хвилин в холодильник, щоб він як слід, просочився.
Простий салат з вареною ковбасою
Інгредієнти: варена ковбаса - 200 г; картопля - 3 шт.; корінь селери - 50 г; яблука - 1 шт.; сіль, оцет - за смаком; зелень петрушки - для соусу; гірчиця - 1 ч. ложка; листя салату - 100 г; майонез для заправки; мариновані огірки - 2 шт. Приготування Листя салату промиваємо, обсушуємо і шаткуємо соломкою. Варену ковбасу, картоплю, яблука, селеру і корнішони нарізаємо невеликими скибочками і складаємо все в миску. Далі готуємо соус для нашого салату. Для цього змішуємо майонез з гірчицею, дрібно нарізаною зеленню петрушки, додаємо оцет і солимо за смаком. Заправляємо все приготовані продукти соусом, перемішуємо і перекладаємо салатик в красиву чашу. Зверху прикрашаємо за бажанням скибочками свіжого яблука і кільцями ріпчастої цибулі.
Салат з варено-копченої ковбаси
Інгредієнти: білокачанна капуста - 100 г; варено-копчена ковбаса - 300 г; кукурудза консервована - 150 г; куряче яйце - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; майонез для заправки. Приготування Беремо невеликий вилочок білокачанної капусти, шаткуємо її дрібненько, а варено-копчену ковбасу нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, остуджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо півкільцями і замочуємо в окропі. Змішуємо в салатнику капусту, цибулю, яйця, кукурудзу. Все заправляємо майонезом, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.
Ну а якщо ви великий любитель салатів зі свіжими овочами, то радимо вам спробувати рецепти салату із броколі і салатів з курки і огірків .