У цій статті ми розповімо вам декілька рецептів приготування смачних салатів зі свіжим огірком і ковбаскою. Зараз вони виявляться не можна до речі. З приходом літа мало кому захочеться проводити багато часу на задушливій кухні в приготуванні складних страв. А ці салати готуються просто і швидко, а до того ж вони ще й дуже смачні і оригінальні.
Салат з ковбаси з сиром і огірком
Інгредієнти: ковбаса копчена - 300 г; огірки - 400 г; яйця - 4 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; майонез, сіль - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Огірки (краще брати молоденькі з тонкою шкіркою) і ковбасу також ріжемо кубиками. Плавлені сирки трьом на крупній тертці (щоб легше було це зробити, можна хвилин на 10 покласти їх у морозилку). Тепер всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо сіль і майонез за смаком і добре перемішуємо.
Салат з кукурудзи, ковбаси і огірка
Інгредієнти: ковбаса копчена або сирокопчена - 300 г; морква (середня) - 1 шт.; огірки свіжі (невеликі) - 3 шт.; твердий сир - 200 г; кукурудза консервована - 1 банка; сіль, майонез, зелень для прикраси. Приготування Тонкою соломкою нарізаємо огірки і ковбасу, на середній тертці натираємо сир твердий і сиру моркву. З кукурудзи зливаємо рідину. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, якщо потрібно, то досолює за смаком. Перекладаємо отриманий салат в салатник і прикрашаємо гілочками зелені.
Салат з капусти, ковбаси і огірка
Інгредієнти: капуста пекінська 300 г; ковбаса - 200 г; свіжий огірок - 2 шт.; цибуля салатний (невеликий) - 1 шт.; майонез, сіль, перець - за смаком. Приготування Пекінську капусту шаткуємо (можна брати і білокачанну, але тоді її бажано добре пом'яти руками, щоб вона стала м'якою), огірок і ковбасу нарізаємо соломкою. Ковбасу можете брати будь-яку, яка вам більше подобається. Цибулю нарізаємо півкільцями. Всі складові перемішуємо і заправляємо салат майонезом. Якщо треба, додаємо сіль і перець за смаком.
Салат з огірків, ковбаси і яєць
Інгредієнти: ковбаса варена - 300 г; варена картопля - 5 шт.; відварена морква - 1 шт.; яйця - 4 шт.; огірки свіжі - 3 шт.; зелена цибуля, зелень, майонез. Приготування Картоплю, яйця і моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо шарами у такому порядку, змащуючи кожен шар майонезом:
картопля, подрібнений зелений лук, морква, ковбаса (її можна порізати тонкою соломкою), відварені яйця і огірки (з них попередньо віджимаємо зайву рідину). З скибочок вареної ковбаси формуємо трояндочки, підстава скріплюємо зубочисткою, прикрашаємо ними салат. Також оформляємо салат зеленню, даємо йому просочитися 2 години в прохолодному місці, і подаємо до столу.
А ще не так давно ми розповідали про салат з курки і огірків і салат з огірків і помідорів тому якщо ви не дуже любите ковбасу або вона просто закінчилася, то придивіться до інших рецептами.