Адигейський сир - це продукт з сирною консистенцією, нагадує фету або бринзу. Його смак, схожий на смак топленого молока з ледь помітним кислуватим присмаком. В силу своєї низькокалорійності і малого вмісту солі, його рекомендують тим, хто страждає гіпертонією, тим, кому протипоказані жирні і солоні продукти, особливо тверді сири.
Ну і що приготувати з адигейського сиру, запитаєте ви. Він прекрасно використовується в кулінарії: з них готують запіканки, салати, супи і закуски, а обсмажені скибочки адигейського сиру - справжні ласощі. Він чудово поєднується не тільки з овочами і зеленню, але і з фруктами, макаронними виробами.
Салат зі смаженою адигейський сиром
Інгредієнти: адигейський сир - 120 г; помідори - 1 шт.; огірки - 05 шт.; салатні листя - 1 пучок; борошно - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; цибуля червона -1/2 шт.; кедрові горіхи - 20 г; салатна заправка - 4 ст. ложки. Приготування Адигейський сир нарізати шматочками по 1 см і обваливаете в борошні. Потім викладіть його на розігріту сковорідку з двома ст. ложками олії і обсмажуєте. Кедрові горішки обсмажуєте в 1 ст. ложці олії, помідори і огірки крупно нарізати, ріжете цибулю півкільцями. Салатні листя промиваємо в проточній воді, рвемо руками і викладаємо в салатницю, зверху - овочі, сир і горіхи. Поливаємо салат з адигейський сиром заправкою, яку можете приготувати з оливкової олії, бальзамічного оцту, часнику, солі і перцю.
Грецький салат з адигейський сиром
Абсолютно кожен з вас знайомий з грецьким салатом, до складу якого входить фета. Але його можна замінити і приготувати салат з адигейський сиром, рецепт якого ми вам пропонуємо.
Інгредієнти: помідори - 200 г; огірки - 200 г; перець солодкий - 200 г; цибуля (червона) - 1 шт.; сир - 150 г; маслини чорні - 150 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; перець, сіль, орегано - за смаком. Приготування Помідори і огірки нарізаємо кубиками, рівними за розміром нашим маслинам. У перцю видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо кубиками або соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Викладаємо овочі в салатницю і поллємо соусом з оливкової олії, лимонного соку і спецій. Всі інгредієнти добре перемішуємо і зверху викладаємо маслини і сир, порізаний кубиками. За бажанням можете прикрасити салат з адигейський сиром зеленню.
Обидва наведених вище салату можна подати на гарнір до рісу з фаршем або їсти як самостійні страви, доповнивши шматочком житнього хліба, приготованого в духовці .